Рак - це не психосоматична хвороба, тому її не можуть викликати негативні думки або образи на інших людей.

Про це у Facebook написала в. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

"Днями у брошурі, яку видає популярна мережа лабораторій, вийшов матеріал психологині Тетяни Дугельної. Вона стверджує, що причина онкозахворювань — образи. Мовляв, існує така собі “програма самознищення тих, хто не зміг навчитися полюбити себе”. Тетяна впевнена, що нібито ті, хто починають любити себе, “перезапускають своє здоров’я та зцілюються на різних етапах онкозахворювань", - написала Супрун.

Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Твердження про психосоматику онкозахворювань, як підмітила Супрун, не мають жодних наукових обґрунтувань.

Як стверджує Супрун, ніякі емоції не можуть викликати розвиток онкологічних захворювань. Проте, на ймовірність розвитку раку можуть впливати на спосіб життя і спадковість.

"Коли ми говоримо про спосіб життя і вплив навколишнього середовища, ми говоримо "збільшує ймовірність раку", а не "викликає рак", - зазначила керівник Моз.

Супрун зазначила, що підстав говорити про вплив думок, образ на появу раку немає - наукові дослідження не виявили причинно-наслідкового зв'язку.

Вона закликала відповідальніше ставитися до споживання інформації, довіряти тільки перевіреним ресурсів, а з усіх питань, що стосуються здоров'я - варто консультуватися з лікарем.

"Не покладайтеся на свій настрій як індикатор фізичного здоров'я. Знижуйте ризик раку завдяки діям: користуйтеся сонцезахисними кремами, презервативами, респіраторами, їжте збалансовану просту їжу, стежте за вагою і не паліть, регулярно відвідуйте гінеколога або уролога", - закликала Супрун.

“Причина онкології — образа. Коли твоє тіло наповнене любов’ю до себе, ти розширюєшся й кожна клітинка дихає й радіє...

Geplaatst door Уляна Супрун op Woensdag 7 augustus 2019

Нагадаємо, Супрун порадила батькам школярів подумати про щось важливіше, ніж рюкзаки і щоденники.

Як повідомляв портал Знай.ua, Уляна Супрун пояснила, чим небезпечне ожиріння.

Також Знай.ua писав, у партії "Слуга народу" називають ймовірного кандидата в міністерство охорони здоров'я.