Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ задокументувала масове порушення Мінських домовленостей на Донбасі.

ОБСЄ повідомляє про 8 реактивні системи залпового вогню на полігоні біля н. п. Круглик, на території окупованого Луганська, десятки танків і гаубиць, повідомляється в суботньому звіті, який засновували за даними на 19:30, 9 серпня 2019 року.

Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

"7 серпня на основі доступних СММ даних повітряного спостереження виявлено наявність: 8 реактивних систем залпового вогню на полігоні біля н.п. Круглик (65 км на південний захід від Луганська); і 4 самохідні гаубиці на полігоні поблизу н.п. Новоселівка (37 км на північний схід від Донецька)", - повідомляється у звіті.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

8 серпня літальний апарат СММ помітив 5 самохідних гаубиць (2С1 «Гвоздика», 122 мм) на полігоні біля н. п. Шимшинівка (27 км на південний захід від Луганська).

Поряд з ними були виявлені десятки одиниць озброєння, розташованого за лініями відведення, але за кордоном виділених місць для зберігання озброєння.

"7 серпня на основі доступних СММ даних повітряного спостереження виявлено наявність: 21 танка та 1 зенітного ракетного комплексу на полігоні неподалік від н. п. Бугаївка (37 км на південний захід від Луганська); і 21 танка на полігоні біля Круглика", - інформують у звіті.

"118 самохідних гаубиць чи артилерійських гармат і 28 буксируваних гаубиць чи мінометів" було помічено на цьому ж полігоні.

8 серпня безпілотник СММ зафіксував біля Шимшиновки такий 12 (Т-64 - 1 шт., Т-72 - 11 шт., і танк без дула).

Нагадаємо, раніше українцям нагадали, як починався справжній пекло, "заснули назавжди 12 відважних синів".

Також Знай.uа писав, що бойовики підірвали автомобіль ООН.

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що ватажок "ДНР" Пушилин виступив з екстреним заявою.