Українських водіїв додатково перевірятимуть з метою виявлення викрадачів.

Про це повідомили представники МВС.

Міністерство внутрішніх справ ініціювало зміну порядку реєстрації, зняття з обліку та перереєстрації автомобілів.

У відомстві наполягають повернути правила, що діяли до 2015 року, та зобов'язати всіх автолюбителів проходить додаткову перевірку.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

поліція

Що це дасть

Чиновники, пояснюючи свої ініціативи, кажуть, що з 2015 року в Україні повноцінне дослідження номерів кузова і двигуна на предмет їх автентичності фактично не проводиться. Експерти можуть лише "на око" подивитися.

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Все це поряд з проблемами непідконтрольних територій і "евроблях", призвело до збільшення випадків порушення закону. Адже часо українцям продають викрадені автомобілі, на якиї перебили номер.

Статистика показує, що у 2016 році було вкрадено 12 188 автомобілів. Але в 2011-му, коли проводили перевірки, таких випадків зафіксували всього 4682.

Таким чином у МВС наполягають на поверненні експертизи для з'ясування справжності ідентифікаційних номерів авто. Виняток зроблять тільки для машин, які реєструються вперше. Тобто куплені в автосалоні.


При цьому крім візуального огляду, експерти МВС повинні будуть перевірити дані авто та його власника по ряду реєстрів та баз:

  • Єдиного держреєстру транспортних засобів.
  • Автоматизованою базою даних розшукуваних автомобілів.
  • Банком даних Генерального секретаріату Інтерполу.
  • Держреєстру обтяжень рухомого майна.
  • Єдиним демографічних реєстром.

Нагадаємо, Володимир Зеленський зробив важливу заяву щодо долі власників авто на європейській реєстрації.

Як повідомляв портал Знай.ua, київський водії чекають суцільні затори через закриття важливого об'єкта.

Також Знай.ua писав про те, щовідома модель готова роздягтися, якщо влада виконає одну обіянку.