Цьогоріч відправити дитину до школи обійдеться майже вдвічі дорожче, ніж у 2018 році.

Середный чек для майбутнього школяра складе 1510 грн , а на дівчинку - 1660 гривень.

Про це пише "ЕП".

До слова, у 2019 році не потрібно шукати шкільну форму, оскільки указом президент України Володимир Зеленський її скасував для шкіл.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Популярні новини зараз
Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари В Україні готується революція у житловій сфері Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Повідомляється, що найдорожчий елемент гардеробу на сьогодні - це взуття. На майданчиках інтернет-оголошень пара зі шкірзамінника в середньому коштує 370 грн. На канцелярські товари необхідно виділити трохи більше 500 грн.

В 2018 році середній чек на шкільний одяг був менший приблизно наполовину. Комплект одягу для хлопчика коштував 1000 грн у середньому, в 2019 році вартість основних речей в школу для хлопчика становила 1510 грн.

гроші

"Сюди увійшли пара штанів, взуття, дві сорочки, спортивний костюм з кросівками. Найдорожче обійдуться кросівки, середня ціна на OLX становить 340 грн в середньому і спортивна форма - 300 грн. Однак можна заощадити і придбати спортивний б/у взуття за 200 грн і форму за 150 грн", - йдеться в аналітиці.

Для дівчаток новий шкільний гардероб став дорожчим на півтори сотні гривень.

"Комплект із 2-х блузки, спідниці, взуття, сарафана, спортивної форми та кросівок коштує близько 1660 грн. У минулому році батькам дівчаток це коштувало близько 1105 грн. Найдорожчою річчю з комплекту стала взуття. Нова обійдеться на OLX 490 грн, а б/у можна знайти за 250 грн", - йдеться в аналітиці.

В 2019 році середній чек на канцтовари становить в середньому 516 грн. Сюди входять 2 кулькові ручки, 2 звичайні олівці, набір кольорових олівців, щоденник, лінійка, 10 зошитів, фломастери і набір для малювання (акварельні фарби і альбом).

Найдорожчими у цьому списку - фломастери. Велика упаковка в середньому коштує 70 грн.

В 2018 році середній чек на стандартний набір канцтоварів майже не відрізнявся і становив близько 500 грн.

Нагадаємо, українських школярів підкосила страшна хвороба.

Як повідомляв раніше портал Знай.ua, українцям розповіли, як боротися з поборами в школі.

Також портал Знай.ua писав, що українські школи відмовляються від букетів на 1 вересня.