В окупованому Криму Росія залучила до кримінальної відповідальності 59 осіб за те, що вони відмовилися служити в збройних силах Росії. Про це передає видання "УНН", спираючись на інформацію від прокуратури АР Криму.

З 1 квітня 2015 року по 1 липня 2018 року 35 осіб притягнули до кримінальної відповідальності за те, що вони відмовилися служити на благо влади окупантів. В даний момент число людей досягло 59.

Дії російської влади у Криму щодо залучення жителів анексованих територій до армійській службі порушують ст. 51 Конвенції про захист цивільного населення під час війни (Четвертої Женевської Конвенції). Перевозити громадян України з окупованих територій до Росії порушує ст. 49 цієї Конвенції.

Інформацію про те, що жителів окупованих територій намагалися залучити до лав Російської армії "КПГ" направила в Міжнародний кримінальний суд в Гаазі.

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Як повідомляє "Кримська правозахисна група", в липні 2019 року російська влада винесла 5 обвинувальних вироків жителям анексованого Криму за те, що вони не погоджувалися проходити військову службу в Росії. На стан липня 2019 року відкритих справ було 69.

Нагадаємо, раніше МЗС України поскаржилося на боснійського Додика через "російського Криму": подробиці.

Також Знай.uа писав, що ПриватБанк заблокував перекази між картками: хто постраждав, і що робити в цьому випадку.

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що у Росії можуть засудити активіста Котова, деталі.