В Україні останні роки спостерігається тенденція збільшення заробітної плати. Так, щороку вона зростає на приблизно 20%. Середня зарплата українців може становити 12,8 тисяч гривень вже за декілька місяців, одна не все так просто.

У середньому заробітна плата у 2020-му буде на рівні 12,5 тисяч грн. На розмір виплат може вплинути обіцяне підвищення мінімалки. Так, щорічно заробітні плати різко збільшуються в грудні. Головна причина цього збільшення - річні виплати, премії, надбавки до нового року. А вже в січні доходи різко падають.

зарплати українців
зарплати українців

Щоб згладити це падіння і в майбутньому підштовхнути збільшення всіх доходів, необхідно більш істотно підвищувати мінімальну заробітну плату. Зараз вона становить 4723 грн. Міністр фінансів Оксана Макарова раніше заявляла, що проект бюджету-2020 вже практично готовий, а саме в цьому документі будуть відображені соціальні стандарти на наступний рік.

зарплата
зарплата

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Астролог побачив у травні "лихо" для України Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Також варто не забувати, що на руки українці отримують менше, тому що сплачують податки. Але сплачує їх роботодавець, тому більшість навіть не здогадується про те, скільки і кому винні. До наприклад, громадянин отримує на руки 10 тис. грн, то роботодавцю така зарплата обходиться в 14,1 тисяч грн. З них 150 грн підуть у вигляді військового збору, 1,8 тис. прибуткового податку і 2,2 тис. - соціальний внесок.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, у що інвестують зароблені кошти українські заробітчани.

Як повідомляв портал "Знай.ua", куди їздять українці та які зарплати отримують за кордоном.

Також "Знай.ua" писав, що Кабмін вирішив підняти зарплати українцям, але пощастить не всім: кому час підставляти кишені.