У житті можуть траплятися різні ситуації і навіть ті в яких необхідний акт не проживання за місцем прописки. Але якщо його немає в готовому вигляді, то його необхідно сформувати, а головне це потрібно зробити правильно, звичайно ж потрібно знати до кого звернутися для того, щоб його оформити. Насправді все дуже просто, достатньо лише дотримуватися кількох норм, а сам акт пишеться від руки.

Як скласти акт про не проживання зразок Україна

Для того, чтобы получить бланк, прежде всего необходимо обратиться в ЖЭК или самостоятельно составить акт о не проживание по месту прописки. Данное заявление пишется в произвольной форме, человеку лишь необходимо придерживаться некоторых норм, благодаря которым будет ясно какие же данные необходимо предоставить. Как правило необходимо следующая информация: это фамилия, имя и отчество, адрес проживания, включая номер квартиры, и конечно же информация о том - где сейчас проживает гражданин. В случае если ничего не известно о его текущем местоположении, то нужно указать последний известный адрес.

Акт представляет собой информацию, которую заполняют соседи, внося следующее: подтверждение, что по указанному адресу не проживают такие-то люди (фамилия имя), если есть возможность так же следует указать период, их соседи не являются жителями по данному адресу.

Зразок акта про не проживання

После этого вносятся личные данные соседей от которых поступил данный акт, и документ отдается на рассмотрение в ЖЭК.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Як заповнити декларацію на субсидію: нові бланки 2019 року

Для того щоб оформити субсидію на житлово-комунальні послуги необхідно заповнити відповідну заяву на субсидію, і ще декларацію доходів і витрат сім'ї. Бланки цих документів затверджені Міністерством соціальної політики України. Заявка на дану декларацію може бути заповнена онлайн. Електронний лист буде відправлено, і вас відразу поставлять на чергу для оформлення декларації на субсидію. Вся необхідна консультація щодо електронної версії заявки, порядок оформлення, вся інформація про субсидії, коли можна буде отримати відповідь - на все це можна знайти відповіді на сайті.

У 2019 вступила в дію нова форма заяви на отримання субсидії і декларація про доходи відповідно повинна бути заповнена згідно нових правил.

Бланк декларації на субсидію

У разі якщо громадяни побажають оформити субсидію не на всіх зареєстрованих осіб, а лише на тих, хто фактично проживає в квартирі, то в такому випадку їм доведеться підготувати ще кілька додаткових довідок. Серед яких: документи з місця роботи в іншому місті, документи з місця навчання в іншому місті, про знаходження на лікуванні, про постійне місце проживання з ЖЕКу, сільської чи селищної ради.

Зразок заповнення декларації на субсидію в 2019 році

Згідно зразком можна зорієнтуватися і правильно заповнити декларацію на субсидію.

Зразок заповнення декларації на субсидію

Заява на субсидію в Україні: бланк 2019 року

Заява про призначення житлової субсидії заповнюється відповідно до поданого бланка. Спершу вказуються дані про людину подає цей документ: паспортні дані, індикаційний код, контактний номер телефону. Після цього йде основа заяви, в якому уточнюється відшкодування коштів за використання будь комунальної послуги людина хоче отримати. Наприклад, за обслуговування і заміну вузлів комерційного обліку води і теплової енергії, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива.

Далі слід заповнити таблицю, внести в неї все відомості про вклади за установку, обслуговування та заміну вузлів комерційного

обліку води і теплової енергії, так само плату за абонентське обслуговування, і звичайно ж про житлово-комунальні послуги, якими користуються особи, зареєстровані або фактично проживають в будинку.

Після того як буде подано цю заяву, структурою буде прийнято рішення про призначення житлової субсидії.

Скачати бланк декларації на субсидію

Зразок заповнення заяви на субсидію в 2019 році

Ознайомтеся зі зразком заяв на оформлення субсидії.

Зразок заповнення заяви на субсидію

Бланк довідки про доходи за рік

Спершу в першому розділі таблиці звичайно ж вносяться загальні дані про людину, характеристика житлового приміщення і дані про людей, які зареєстровані або проживають на даній території.

Другий розділ присвячений інформації про членів сім'ї незалежно від реєстрації їх місця проживання і фактичного проживання.

Наступний третій розділ вміщує дані про всіх видах і доходи осіб, які є в складі домогосподарства, а також членів сім'ї осіб зі складу домогосподарства незалежно від реєстрації їх місця

Проживання, необхідно внести інформацію, яка може з якихось причин відсутні в Державному реєстрі фізичних осіб - платників податків та реєстрі застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов'язкового державного соціального страхування. Вказувати зарплату всіх мешканців варто відповідно до законодавства, щоб в процесі перевірок до вас не виникло питань.

Четвертий розділ вміщує відомості про транспортні засоби, які були зареєстровані в установленому порядку і з дати випуску яких пройшло менше 5 років, тільки мопед в даний розділ не вноситься. Всі транспортні засоби, якими володіють особи входять до складу домогосподарства, а також членів сім'ї осіб з складу домогосподарства незалежно від реєстрації їх місця проживання.

Заповнювати п'ятий розділ необхідно внісши всю інформацію про придбання майна, товарів або оплату послуг на суму, яка на дату покупки, оплати, придбання права власності в інший законний спосіб перевищує 50000 гривень протягом 12 місяців перед зверненням за призначенням житлової субсидії. Такі бланки можна скачати в інтернеті, там гони є у відкритому доступі.

Заповнення останнього шостого розділу необхідно тим особам, які входять до складу домогосподарства, а також членами сім'ї осіб зі складу домогосподарства незалежно від реєстрації їх місця проживання були виплачені будь-якого роду аліменти, звичайно ж повинна бути підтверджує квитанція.

Тільки після подачі всіх вище перерахованих даних довідка про доходи буде дійсною і питання про призначення житлової субсидії просунеться далі.

Довідка про доходи бланк 2019

Цей документ має право видавати роботодавець за запитом підлеглого. В основному довідку від підприємства виписує фахівець бухгалтерського відділу, після чого приносячи її на підпис керівнику підприємства. Щоб її отримати співробітнику необхідно лише звернутися до керівництва компанії з письмовою заявою - відмовити в даному питанні керівництво не має права. Необхідний документ співробітник повинен отримати на руки протягом трьох днів після прохання про нього. Природно терміни дії довідки можуть помітно відрізняться в залежності від тієї організації, в яку її необхідно надати, але за статистикою такий термін не перевищує одного місяця.

Таку довідку можна оформити як на звичайному аркуші формату А4, так і на фірмовому бланку підприємства, за законом дозволено два варіанти заповнення: друкований і рукописний. Щодо кількості примірників довідки, то їх може бути стільки, скільки зажадає співробітник в своїй заяві. Важливо, щоб цей документ підписали головний бухгалтер підприємства і директор.

У разі якщо даний документ буде видано комерційною організацією, то друк можна не ставити, тому що згідно з прийнятим законом з 2016 року індивідуальні підприємці і юридичні особи не зобов'язані використовувати у своїй діяльності печатки та штампи. Але варто враховувати, що час від часу представники державних та кредитних структур вимагають наявність відбитка на документі.

Детальна інструкція щодо заповнення довідки про доходи. Насамперед у верхній частині листа записується назва підприємства з усіма його особистими даними: юридична та фактичне місце розташування, банківські реквізити, телефон, факс - всі дані які допоможуть зв'язатися з підприємством для відповіді на виниклі питання, якщо такі є.

Зразок заповнення довідки про доходи

Після заповнюються поля, в які вписують всі дані про людину, який зажадав цей документ, вносять його паспортні дані, зазначення місця і посади роботи, період часу, який він числиться на даному місці, його щомісячний дохід (в даному випадку записується інформація про зарплату за період в шість останніх місяців роботи, якщо людина пропрацювала на цьому місці менше, то вносять всі наявні місяці роботи).

Заява на субсидію

Дане заяви так само має свою форму, до заповнення яку затвердило Міністерство соціальної політики України в 2018 році.

Спершу вноситься інформація щодо людині, який орендує дане житло або фактично оплачує вартість отримуваних послуг. Його паспортні дані та контактний телефон.

Далі з тексту - прошу призначити субсидію для відшкодування витрат на оплату внесків за установку, обслуговування та заміну вузлів комерційного обліку води і теплової енергії, абонентського обслуговування, а також житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива, вибрати потрібні послуги, за які бажаєте отримувати субсидію.

Після заповнюється таблиця, в яку вносять дані щодо наявних послуг, на які людина планує отримати субсидію. Тільки після цього приймається рішення про затвердження видачі або заборону на отримання людиною субсидії.

Куди подавати заповнені бланки?

Після того як всі дані будуть внесені кожен в свій бланки і декларації, їх необхідно подати до відповідного територіального підрозділу органів соціального захисту. Доставку можна організувати як вам буде зручно: або занести документи особисто, або відправити їх поштою, все залежить від того скільки часу у вас в розпорядженні на роботу з даними документами. Якщо ці документи заповнюють жителі сіл, то вони легко можуть їх передати через уповноважених співробітників сільських рад, які вже далі доставляють їх до органів соціального захисту.

Орендарям житла, оформляють субсидію на своє ім'я, необхідно із заявою та декларацією подавати копію договору оренди (або копію довідки ВПЛ).

Співробітники соціальних служб досконально перевіряють всю зазначену інформацію через фіскальну службу, Пенсійний фонд та інші організації, а також зв'язуються з постачальниками комунальних послуг. І вже протягом 10 днів після того як буде отримана вся необхідна інформація, заявник зможе отримати відповідь за номером телефону, який він раніше вказав в заяві, або буде надіслано листом на адресу претендента на субсидію. Відповідь з цього питання дається в будь-якому випадку, і не важливо чи дозволено субсидія або в ній відмовлено .. При подачі заяв після 01.01.19 р повинно приходити смс про зарахування субсидійних коштів на спеціальний рахунок від АТ "Ощадбанк" на зазначений в заяві мобільний номер заявника на субсидію.