П'ятниця 13 має погану славу і навколо неї існує багато міфів. Більше про історію, ритуали та прикмети читайте в нашому матеріалі.

Міфи про п'ятницю 13

П'ятниця 13 почала вважатися поганим днем з приходом чоловічих і сонячних культів, а потім з поширенням християнства. З "прокляттям" числа співпало, що Христос не розглядається як 13-й серед 12 учнів, а до цього "чорного" числа зарахували Іуду-зрадника.

Крім того, прийнято вірити, що саме в п'ятницю 13 числа Адам і Єва скуштували заборонений плід, а Каїн безжально вбив свого брата Авеля, розп'яття Христа припало на п'ятницю.

Магічне число 13 відіграє важливу роль в окультних колах і не означає нещастя. Наприклад, у ковені відьм завжди 13 учасників, тому цю дату називають днем відьом.

Популярні новини зараз
Обличчя заросло волоссям: 26-річна африканка раптово перестала голитися і отримала вау-ефект Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

Прикмети на п'ятницю 13

У п'ятницю 13 не рекомендується кудись їхати, тому що можна не повернутися. Не варто укладати важливі угоди та підписувати документи.

В цей день не можна приймати серйозних рішень. Якщо була запланована важлива подія, то скасуйте або перенесіть її.

Не піддавайтеся спокусі. В цей день людина найбільше піддається спокусам і невиправданому ризику.

Не бажано залишати квартиру без нагляду. Вважається, що в п'ятницю 13-го збільшується кількість крадіжок і грабежів.

Ритуали на п'ятницю 13

Зруйнувати негатив п'ятниці 13 допоможуть захисні молитви і віра в Бога. Ще в цей період наші предки малювали на долонях п'ятикутну зірку. Її не можна було витирати, поки день не закінчиться.

Також можна провести захисний ритуал. Для цього ритуалу вам знадобляться папір, ручка і ладанка, яку можна придбати в церкві. На чистому аркуші треба написати текст будь-якої захисної молитви. Після чого листочок із записом покласти в ладанку.

Тепер вона буде вашим оберегом, який повинен завжди бути при вас. З ним нестрашні ніякі напасті. Єдине, що варто пам'ятати, що цей захисний талісман діє тільки до наступної п'ятниці 13, який у цьому році буде, наприклад у грудні. Тому коли цей день приходить знову, ритуал потрібно повторити.

Нагадаємо, що потрібно знати нареченим для вінчання.

Як повідомляв портал Знай.uа, названо 10 найпоширеніших міфів про ютуберів.

Також портал Знай.uа писав про 5 шокуючих звичаїв древньої України.