Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" знизила ціну на газ на 3,4% для потреб населення та інших споживачів у вересні 2019 року згідно з положенням спеціальних обов'язків (ПСО).

Про це у четвер, 12 вересня, повідомила прес-служба компанії.

"У порівнянні з серпнем вартість газу зменшиться на 3,4%. Кінцева ціна газу в регіонах України залежить від тарифу на розподіл газу, встановленого НКРЕКП для відповідного обл- чи міськгазу. Постачальники газу зобов’язані інформувати своїх споживачів про кінцеву ціну", - заявили в компанії.

"Нафтогаз" оголосив про зниження ціни газу для населення
"Нафтогаз" оголосив про зниження ціни газу для населення

Також у "Нафтогазі" додали, що від квітня вартість блакитного палива впала майже на 28%. Зазначається, що ціна газу, за якою Нафтогаз продає його у вересні газзбутам та постачає споживачам за ПСО, визначена на рівні 4 493,64 грн за тисячу кубометрів (без врахування ПДВ та транспортних витрат).

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Голова комітету Верховної ради України з питань енергетики та житлово-комунальних послуг, народний депутат Андрій Герус під час погоджувальної ради в парламенті також заявив про зниження ціни на газ.

"Сьогодні порушувалося питання щодо тарифів на газ. Я хочу повідомити, що, згідно з останньою інформацією, для населення у вересні ціна газу буде знижена приблизно на 115 гривень за 1000 кубічних метрів. Таким чином, за останні 5 місяців зниження ціни на газ для населення складає приблизно 30%. Тому в цьому вересні газ для населення буде дешевше, ніж він був у вересні минулого року", - заявив Герус.

Андрій Герус
Андрій Герус

Тариф знизять на 115 гривень за тисячу кубометрів. Таким чином, за останні 5 місяців зниження ціни на газ для населення складає приблизно 30%.

Нагадаємо, українці отримають додаткові платіжки: за що та скільки доведеться віддати.

Як раніше повідомляв портал Знай.ua, ціна на газ в Україні кардинально зміниться: як цифри у ваших платіжках залежатимуть від субсидій.

Також портал Знай.ua писав, що українцям запропонували блакитне паливо по зниженій ціні.