Кримський активіст Володимир Балух, який повернувся в Україну в рамках обміну полоненими з Росією, розповів про своє перебування в СІЗО та тортури, яких зазнав у путінській катівні.

Під час перебування в ув’язненні в Росії Володимира Балуха сильно били. Українця піддавали жорстоким тортурам у тверській колонії №4. Про це Володимир Балух розповів під час прес-конференції у Києві.

Балух наголосив, що бити його почали одразу після приїзду в колонію. Над чоловіком знущалося 10 осіб.

"Фізичне насильство почалося з першої секунди приїзду сюди. Була так звана прийомка, жорстка, з фізичним насильством. Їх було чоловік 8-10, я їх не бачив, тому що били ззаду. Не буду стверджувати, хто бив. Били по ногах, нирках, по голові. Я знаходився обличчям до стіни в розтягнутому вигляді, розтягнутому до болю, майже в шпагаті ", - розповідає Балух.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Знущання тривали упродовж десяти хвилин. Лише після цього йому видали робу, але вона не застібалася.

Активіст показав свою ногу, яка постраждала від побиття під час "прийомки". Балух також розповів, що після знущання його відправили на карантин. також він розповів, що йому дали 15 діб за те, що він начебто не привітався з працівником адміністрації.

Балух також зазначив, що в Тверському СІЗО № 1 був медик, який пропонував мазати йодом місця ураження, міряти тиск і температуру, проте дозволяв подібне насильство.

"Я відмовлявся від медичних послуг, я не беру їх з таких рук", - зазначив Балух.

У Володимира Балуха після звільнення постійно болять суглоби і голова через холод, який він був змушений терпіти в камері (менше 16 градусів), а також через безлічі ударів електрошокером.

Зазначимо, що адвокати українського активіста Володимира Балуха, який був звільнений в ході масштабного обміну полоненими, мають намір продовжувати оскарження "вироку" російського суду. Як заявила адвокат українця Ольга Дінзе, оскарження буде тривати в касаційному порядку.

Нагадаємо, Вакарчук заспіває українську пісню для мами звільненого путінського бранця Володимира Балуха

Як повідомляв портал Знай.ua, моряк Ейдер згадав до дрібниць пекло путінського полону

Також Знай.ua писав, 7 вересня полонені українські моряки і в'язні Кремля повернулися в Україну.