З'явилася інформація, що на окупованому Російською Федерацією Криму збанкрутував великий банк, а штрафні санкції Євросоюзу за російську агресію викликали проблему з переведенням грошей з банківських карт.

Через таку ситуацію окупанти хочуть запустити систему зняття готівки з банківських карт на касах магазинів. Про це стало відомо завдяки заяві керівника служби по захисту прав споживачів "ЦБ" Михайла Мамута, пише "Хвиля".

Після введення західних санкцій у жителів Криму виникли складності під час здійснення платежів. Міжнародні системи Visa і MasterCard відмовилися обслуговувати свої карти на півострові. Тоді клієнти кримських банків не могли користуватися картками за межами півострова, а власники "пластику" російських банків не могли знімати гроші в самому Криму.

В даний момент на півострові працюють сім банків. У їх число входять "Севастопольський Морський Банк", "Чорноморський банк розвитку та реконструкції", "Російський національний комерційний банк" (РНКБ), Генбанк і "Індустріальний Ощадний Банк". Всі вони знаходяться під санкціями. Інші російські банки в Криму не представлені: на півострові немає жодного відділеня, ні банкоматів інших банків.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Мешканці Криму обмежені в можливості зняття готівки через недостатньо розгалуженої мережі банкоматів.

Нагадаємо, у Порошенка свої плани: екс-президент знову не прийшов на допит ДБР.

Як повідомляв Знай.uа долар готує гривні космічні перевантаження, українцям радять потрошити матраци.

Знай.uа писав, медична страховка в Україні: як її отримати і скільки вона коштує.