Із середини жовтня в Україні стартує опалювальний сезон. Однак помітне похолодання відчувається вже зараз. Подекуди температура повітря впала до +7-8 градусів за Цельсієм. Та коли точно включать опалення в оселях повністю залежить від органів місцевого самоврядування кожного регіону.

Зокрема, від того, наскільки своєчасно вони вирішать стратегічні питання і погасять борги перед Нафтогазом, передає finance.ua

Міністр розвитку громад і територій України Альона Бабак повідомила про необхідність своєчасного початку опалювального сезону в кожному місті. На зустрічі з Верховною Радою і Кабміном президент України Володимир Зеленський у свою чергу зазначив, що профільні відомства зобов'язані доповісти про ситуацію з підготовки до сезону опалення до 20 вересня.

опалювальний сезон
опалювальний сезон

Так, профільні відомства, які відповідають за опалення, повинні повідомити відповідні органи про графік накопичення газу і вугілля, а також про готовність кожного регіону до зими. Після цього кожен тиждень повинен відбуватися моніторинг цих складових.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

ціна на газ
ціна на газ

Зазначимо, що законодавство України передбачає початок опалювального сезону в період, коли середня температура повітря за 3 доби не перевищує 8 °C. Однак опалення в деяких містах в зимовий період досі під питанням через їх значні борги перед Нафтогазом. А температура повітря в Україні невблаганно опускається.

Нагадаємо, опалювальний сезон 2019: українці заплатять за тепло навіть не маючи батарей.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Зеленський побудує нове місто, в Україні з'явиться свій Лас-Вегас: де, коли і що там буде.

Також "Знай.ua" писав, що запасайтеся ковдрами: Львів може залишитися без опалення взимку, жарти скінчилися.