19 вересня в українському парламенті прийняли два закони, які спростять діяльність малого бізнесу. Верховною Радою були прийняті закони про подання єдиної звітності щодо єдиного страхового внеску і податку на доходи фізичних осіб (№1057).

Як повідомляє інтернет видання Хвиля, даний документ підтримали 335 народних обранців. 29 серпня в парламент були внесені для розгляду два документи, відзначені президентом як невідкладні.

Рада спростила діяльність малого бізнесу

Відтепер діяльність малого бізнесу буде спрощена: прийнятий закон передбачає об'єднання звітності з єдиного внеску зі звітністю з податку на доходи фізичних осіб. Це дозволить скоротити кількість звітів для платників податків, - повідомляється у пояснювальній записці.

Верховною Радою 335-ма голосами було підтримано і зміни до Податкового кодексу щодо подачі єдиної звітності з єдиного внеску на соціальне страхування та податку на доходи фізичних осіб (№ 1072).

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Астролог побачив у травні "лихо" для України Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Рада спростила діяльність малого бізнесу

Раніше стало відомо, що Кабінет Міністрів пропонує Верховній Раді розширити базу оподаткування єдиного соціального внеску в розмірі 22% з 15 мінімальних зарплат (55,8 тисячі гривень) до 25 (104,3 тисячі гривень). І ввести регресивну шкалу відрахувань ЄСВ.

Мінсоцполітики оцінює можливі додаткові надходження в бюджет від таких заходів у 10 млрд грн.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що 2019 рік стане останнім, коли в Україні відбувається щорічне планування бюджету

Як повідомляв портал "Знай.ua", для українців, які отримують виплати від держави, готують масштабну перевірку

Також "Знай.ua" писав, що Володимир Зеленський розгляне закон, який ветував Петро Порошенко