В Україні традиційно переводитимуть годинники на зимовий час. В останню неділю жовтня - у ніч з 26 на 27 жовтня українці переведуть стрілки годинника на годину назад.

Перехід на інший час завжди важко дається організму людину. Особливо страждають літні люди та люди з хронічними хворобами, які можуть загостритися у період, коли людина звикає до нового режиму. До того ж через такий перехід знижується імунітет та може підвищитися втомлюваність.

Переводять годинники не лише в Україні, у світі також є така практика, проте в більшості країн вже відмовилися від зміни часу. Зараз перехід на зимовий та літній час практикують у понад 100 державах. Але щороку з'являються пропозицію скасувати таке правило.

Експерти стверджують, що перехід на зимовий час люди переносять легше, ніж на літній, але організм людини все одно до нового режиму звикає протягом двох тижнів. Тому готуватися до переходу на зимовий час потрібно заздалегідь, як мінімум за тиждень.

Популярні новини зараз
Залишилось два дні: українців попереджають востаннє На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Що потрібно зробити перед переведенням годинників:

  • за кілька днів до переходу на зимовий час дайте своєму організму відпочити – уникайте надмірних фізичних навантажень і перевтоми, не затримуйтеся на роботі;
  • дотримуйтеся правильного харчування, особливо варто зменшити вживання жирної їжі;
  • за тиждень до переведення годин щодня лягаєте спати на 15 хвилин пізніше, ніж зазвичай;
  • перед сном влаштуйтеся собі розслабляючі процедури – прийміть теплу ванну, випийте трав'яного чаю не користуйтеся гаджетами за годину до сну;
  • більше гуляйте на свіжому повітрі, а перед сном добре провітрюйте вашу оселю.

Організм повністю адаптується до нового режиму вже два-три тижні. Але якщо ви будете дотримуватися цих простих правил, то не відчуєте жодних змін і будете почувати себе бадьорими і повними сил.

Нагадаємо, Верховна рада добряче вдарила по бюрократії: власники малого бізнесу отримали зелене світло.

Як повідомляв портал Знай.ua, субсидії, пенсії та стипендії українців чекає масштабна перевірка: кому доведеться попрощатися із виплатами.

Також портал Знай.ua писав, що кардинальні зміни в ЗНО: коли чекати і як готуватися одинадцятикласникам.