На сайті Верховної Ради повідомили, що депутати розглядатимуть документ про новий пенсійний вік для жінок. Депутати планують розглянути новий законопроект, який може відстрочити підвищення віку виходу на пенсію для жінок.

Невдовзі заплановано розгляд Верховною Радою України законопроекту №0927, який передбачає можливе відстрочення запланованого раніше підвищення пенсійного віку для жінок до 2022 року.

Рада розглядає можливість введення нового пенсійного віку

У документі говориться про те, що до цього часу українки зможуть виходити на заслужений відпочинок у віці 55 років. Для чоловіків жодних змін не передбачено.

Детальнішу інформацію про те, коли українці виходитимуть на пенсію вказано на сайті Верховної Ради України. Документ про зміни вже був прийнятий минулим складом парламенту. Та опісля закон повернули для "аналізу застосування".

Популярні новини зараз
Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Нові тарифи на воду та каналізацію: за кожен кубометр – 86 гривень
Показати ще

Пенсійний вік для українок поступово підвищувався ще з 2011 року. Кожного року він зростає на 6 місяців, отже у 2021-го жіноча половина населення України зможе вийти на пенсію у 60 років.

Варто зауважити, що день заслуженого відпочинку відраховується від дати народження. Відповідна детальна іконографіка розміщена на сайті ВРУ.

Рада розглядає можливість введення нового пенсійного віку

У 2019 на заслужений відпочинок вийдуть в 59 років ті чоловіки, які народився пізніше 30 вересня 1960-го. Загалом щодо чоловіків – то все залишається по-старому: за відсутності накопиченого стажу, зможуть вийти на пенсію в 63 або навіть 65 років.

Для них підвищення пенсійного віку буде проходити поетапно до 2028 року.

Частина українців все-таки зможе отримати пенсійне посвідчення в 60 років. Але якщо у 2019-му таких буде переважна більшість, то в 2028-му їх відсоток складе лише 55%.

Нагадаємо, раніше в Україні зросли ціни

Як повідомляв портал "Знай.ua", жінки мають шанс піти на заслужений відпочинок раніше, деталі

Також "Знай.ua" писав, що з жовтня українців чекає підвищення тарифів не тільки на воду, а й на газ