Стало відомо, що нові банкноти номіналом 1000 гривень ніяк не вплинуть на курс долара. Про це повідомив економіст Олег Пендзин.

"Банкноти номіналом 1000 гривень не вплинуть на курс долара. Кількість грошової маси в обороті регулюється НБУ. Щороку величезна кількість грошей утилізується з-за того, що втратили свій зовнішній вигляд. Нацбанк постійно друкує величезна кількість банкнот номіналом 500 гривень, тому що старі купюри подерті й потерті. Замість 500 надрукують таку кількість 1000", - розповів економіст.

Також він сказав, що виведення з обігу 1, 2 і 5 копійок і введення 1000 купюри є результатом інфляції.

"Це потрібно було зробити ще в 2015 році. Але не зробили, тому що боялися, і було певне побоювання, що у людей виникне паніка через нерозуміння процесу", - повідомив Пендзин.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Слід підкреслити, що Нацбанк збирається реалізувати перший випуск банкноти номіналом 1000 гривень в обсязі 5 мільйонів штук. Про це на брифінгу повідомив директор департаменту грошового обігу НБУ Віктор Зайвенко.

"Ми плануємо здійснити в обсязі 5 млн штук. Це перший випуск. Далі він буде здійснюватись по мірі надходження замовлень від банків і потреб економіки", — повідав Зайвенко.

До того ж він підкреслив, що на сьогоднішній день в обігу перебуває 140 мільйонів штук монет номіналом 1 гривня, а номіналом 2 гривні — майже 124 мільйонів.

Нагадаємо, що підроблені "п'ятисотки" буквально заполонили Україну.

Як повідомляв портал Знай.ua, Нацбанк терміново вилучає з обігу банкноти по 500 гривень.

Також портал Знай.ua писав, що українцям показали новенького "Вернадського".