Як відомо, у 1941-1943 роках Бабин Яр був місцем масових вбивств. Окупанти з Німеччини в цьому місці розстрілювали жителів Києва, а саме євреїв, українців, росіян і циган.

На сьогоднішній день "Бабин Яр" є історико-меморіальним заповідником, який розташований поблизу станції метро "Дорогожичі".

Так, на території цього заповідника встановлено багато пам'ятників і меморіальних алей. У неділю, 29 вересня, кияни вшанували пам'ять тих, хто загинув в Яру практично 80 років тому.

29 вересня містом пройде Марш Пам'яті. Щороку сотні українців долають "дорогу смерті", якій колись проходили євреї. Вони виконували накази нацистів.

Популярні новини зараз
Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Учасники цього маршу хочуть продемонструвати, що кожне життя має цінність.

Моторошна трагедія Бабиного Яру відзначається в Україні на вищому державному рівні. Глава української держави Володимир Зеленський у неділю, 29 вересня, також вшанував пам'ять жертв трагедії.

"Пам'ять Бабиного Яру, Голокосту - це попередження для всього людства про те, що ідеологія нетерпимості і насильства може повернути нас у страшне минуле, коли найдорожче - людське життя ставало лише розмінною монетою в руках диктаторів", - заявив Зеленський.

Нагадаємо, що Володимир Зеленський влаштує в Україні чемпіонат Європи.

Як повідомляв портал Знай.ua, президент України звернувся до українців у зв'язку з 78-ми роковинами трагедії Бабиного Яру.

Також портал Знай.ua писав, що Володимир Зеленський заснував Фонд Президента.