33-річний священник Української Греко-Католицької Церкви Роман Демуш служить в Архикатедральному Соборі Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці м. Тернополя. Чоловык - активний користувач соцмереж. На його сторінку в Instagram підписані понад 4 тисячі користувачів. В інтерв’ю видання "Погляд" священик розповів багато цікавого. Зокрема,у stories він запитав фолловерів, чи погоджуватися на нього. У тому голосуванні взяли участь майже тисяча людей.

93% осіб сказали обов’язково погоджуватися на інтерв’ю, адже феномен присутності священнослужителів у соціальних мережах є дуже важливим і про це треба говорити.

За словами молодого священика, Папа Франциск, коли став Папою Римським, озвучив одну з відомих тепер фраз: "Пастух має пахнути своїми вівцями".

"Це означає що ми маємо жити тією реальністю, якою живуть довірені нам люди. Багато людей сьогодні часто перебувають у світі інтернету, соціальних мереж. Це означає, що треба бути також там – для них, щоб бути з ними. Щоб розуміти, чим вони живуть. Головно, чим живе молодь, якими є їх потреби і проблеми, щоб могти їм допомогти вирішити їх", - каже священик.

Популярні новини зараз
"Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше
Показати ще

Перше фото в Instagram оприлюднив у 2016 році. Але, за словами молодого батюшки, активним користувачем став, коли вони з дружиною Анною чекали народження сина. Instagram тоді став нагодою поділитися своєю великою радістю.

"Тож спочатку я став одним із небагатьох Insta-татів, адже Insta-мам значно більше. На своїй сторінці я ділився досвідом батьківства, акцентуючи на моментах виховання, які ми з дружиною досліджували", - каже він.

1 листопада 2017 року стало переломним моментом. Тоді він опублікував резонансний пост про Хеллоуїн, який став одним із найпопулярніших.

"Це стало певним індикатором, що особливо цікавить мою аудиторію. Згодом у stories я почав ділитися недільними роздумами над Євангеліями, порушував церковні питання. І це також стало певним позитивним напрямком моєї діяльності", - підкреслює чоловік.

Нагадаємо, Знай.ua розповідав, що на Вінниччині зірвали державний прапор, який встановила громада.

Портал Знай.ua повідомляв, що священик із Одеси влаштував каплицю просто під землею.

Раніше портал Знай.ua писав, що "Геть московських попів!": вінничани повстали проти церков Путіна в Україні.