В Росії оголосили в розшук одіозного олігарха Павла Фукса, його звинувачують у шахрайстві в особливо великому розмірі.

Російські ЗМІ повідомляють, що засновника девелоперської компанії Mos City Group, екс-співвласника відомої мережі "Теремок" українського бізнесмена Павла Фукса оголосили в розшук. Йому заочно пред'явили звинувачення в шахрайстві в особливо великому розмірі. Про це пише видання Dailystorm.

Перед цим слідство попросило заочно заарештувати його брата — колишнього співвласника "Теремка", екс-засновника будівельної компанії "Олтер" Романа Фукса.

Павлу Фуксу заочно пред'явили звинувачення в шахрайстві в особливо великому розмірі та обрали запобіжний захід у вигляді взяття під варту. Деталі кримінальної справи наразі не розкривають.

"Таганський районний суд Москви повідомляє, що в провадженні суду перебуває матеріал про обрання запобіжного заходу у вигляді взяття під варту (заочно) щодо Фукса Павла Яковича, обвинуваченого за частиною 4 статті 159 КК РФ ( Шахрайство, вчинене організованою групою або в особливо великому розмірі, або спричинило позбавлення права громадянина на житлове приміщення). Він оголошений у розшук. Судове засідання призначено на 11 жовтня о 10:00 мск", - цитує ТАСС представника суду.

5 жовтня повідомлялося, що слідство попросило Таганський суд Москви заочно заарештувати колишнього співвласника мережі млинцевих "Теремок", екс-засновника будівельної компанії «Олтер» і великого бізнесмена-девелопера Романа Фукса. За версією правоохоронців, підприємець замішаний шахрайстві в особливо великому розмірі при будівництві житлового комплексу Sky House на Митній вулиці. У суді уточнили, що «інформація про знаходження матеріалу в провадженні суду щодо Романа Фукса є некоректною».

Також Роман Фукс був засновником компанії «Олтер» в 2010-2013 роках. Компанія, що входить до групи «Моссітігрупп» брата обвинуваченого і бізнесмена Павла Фукса, почала в 2008 році будівництво житлового комплексу Sky House на Митній вулиці в Москві. В кінці 2018 року в відношенні забудовника було порушено кримінальну справу.


Слідство вважає, що зобов'язання перед пайовиками житлового комплексу Sky House не виконані з 2014 року, будинок побудований, але в експлуатацію не введений. За даними слідства, гроші пайовиків використовувалися ТОВ «Олтер» не за призначенням, «що може свідчити про нецільове використання і виведення грошових коштів з будівництва».


Павло Фукс кілька разів потрапляв до рейтингу мільярдерів журналу «Фінанс». Крім того, в 2011 році він зайняв 150-е місце в списку російських мільярдерів. У сферу його бізнес-інтересів входить девелоперський, банківський бізнес і нафтогазова галузь. У листопаді 2018 року було запроваджено російські санкції проти 322 громадян України, включаючи Павла Фукса.