Питання про те, як правильно скласти резюме є актуальним для мільйонів українців. Правильне презетування себе перед роботодавцем може гарантувати хороше робоче місце або надати можливість для нового кар'єрного стрибка. Шаблон резюме, який був правильно підібраний і грамотно оброблений здобувачем, в половині випадків визначає, запросить або не запросить вас на роботу представник компанії.

Сьогодні ринок праці і світова економіка стрімко змінюються, а це значить, що разом з ними трансформуються моделі створення резюме. Правильно і сучасно створювати резюме потрібно вміти не тільки тим, хто шукає роботу, але і працевлаштованим. Таким чином працюючи люди зможуть не відставати від часу і в повній мірі представляти з ким їм доведеться конкурувати в умовах стрімко мінливого світу.

У цій статті, ми розглянемо найкращі шаблони резюме, навчимося їх складати, зрозуміємо як потрібно написати про себе, щоб точно торкнутися серце роботодавця і дізнаємося про те, що таке ідеальне резюме.

Структура резюме в 2019 році

Резюме 2019
Резюме 2019

Головна мета резюме - презентація працівника. Бланк в цифровому або друкованому вигляді повинен протягом хвилини привернути увагу рекрутера і змусити його покликати вас на співбесіду.

Популярні новини зараз
Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Головним рецептом гарного резюме є вказівка ​​всіх фактів вашої професійної біографії. Резюме має складатися з таких пунктів:

  • Посада
  • Контакти;
  • Досвід роботи;
  • Освіта;
  • Професійні навички;
  • Рекомендації;
  • Додаткові відомості.

На що слід звернути увагу при складанні резюме ,: відповіді і поради

Резюме 2019
Резюме 2019

1. Згадайте посаду

Шаблони для складання резюме починаються зі згадки посади, на яку претендує людина. Крім того, даний пункт є певною назвою вашого презентаційного документа, подача якого може дати старт кар'єрі в тій чи іншій компанії.

Ідеальне резюме складено чітко і коротко і дозволяє рекрутеру і роботодавцю за лічені секунди дізнатися про претендента. Слід написати назву чітко і зрозуміло: бухгалтер, продавець, маркетолог і т.д.

2. Не забудьте про контактні дані

Обов'язково вкажіть форму зворотного зв'язку. Зразки кращих резюме України в 2019 році стверджують, що претендент повинен вказати всі можливі канали зв'язку з собою:

  • номер телефону;
  • адреса;
  • поштовий індекс;
  • електронна адреса;
  • посилання на профілі в соціальних мережах;
  • ніки в месенджерах.

Готове резюме повинно залишати про вас враження, як про відкриту і сучасну людину, яка готова до комунікації в режимі "25 на" 7 ".

3.Будьте творчими

Резюме 2019
Резюме 2019

Відзначимо, що скачати готове резюме і заповнити його своїми даними - недостатньо. Шаблонне резюме може відлякати работодателяі і не розкрити ваші творчі сторони.

4. Не забудьте вказати міста

Резюме 2019
Резюме 2019

Обов'язково вкажіть місто вашого проживання і ті населені пункти, в які ви готові переїхати заради отримання нової роботи. Зразок будь-якого резюме також має пункт про бажаний рівень заробітної плати. Україна - не багата країна, однак заповнення цього рядку вводить в ступор багатьох претендентів, які бояться злякати завищеними зарплатними очікуваннями роботодавця або навпаки - сдешевити.

5. Знання мов - важливе

Резюме 2019
Резюме 2019

Щоб отримати роботу необхідно обов'язково вказати мови, якими ви володієте, рівень їх знань. Не забувайте, що правила сучасного рекрутингу свідчать про те, що претенденти повинні володіти кількома мовами.

6. Чи потрібно фото?

Резюме 2019
Резюме 2019

Питання про те, чи потрібно вставляти фото в своє резюме є дискусійним. Правила хорошого тону говорять про те, що ваш респондент повинен уявляти собі з ким він буде спілкуватися. Однак, прямих вимог про публікацію фото в своїх документах - немає. Найчастіше роботодавці в описі вакансії самі пишуть, треба чи не треба їм фото від претендентів.

Фото на резюме не повинно бути провокаційним, проте має запам'ятовуватися. Зображення повинно бути в хорошій якості і показувати кращі сторони вашої зовнішності. Відзначимо, що вдале фото може зачепити рекрутера і змусити його запросити вас на співбесіду.

7. Заповнюємо графу про досвід роботи

Резюме 2019
Резюме 2019

Найголовнішою частиною будь-якого резюме є розділ про досвід роботи. В цій частині всі етапи вашої професійної біографії повинні бути докладно описані. Згідно з правилами кращих рекрутерів, починати варто з останнього місця роботи, а закінчувати - першим. Можна також вказувати місця, в яких ви працювали безкоштовно (стажування, волонтерство та інше).

Відзначимо, що представники таких спеціальностей, як юрист або бухгалтер можуть вказувати в своєму резюме також участь в різних професійних організаціях і об'єдінаннях і вказувати терміни перебування в них. Даний пункт дозволить зрозуміти рекрутеру, що здобувач знаходиться на гребені професійної хвилі і знає про всі нововведення в законодавстві і методах роботи.

У резюме можна вказувати не тільки роботу за фахом, а й побічні проекти. Це допоможе продемонструвати весь спектр ваших можливостей і познайомити роботодавця з вашим кар'єрним шляхом. Однак, якщо ваші попередні проекти не мають відношення до посади, яку ви хочете отримати, то цю інформацію можна сміливо випускати.

Не забувайте, що деталі - важливі. Вкажіть, що ви робили, повідомте про всі обов'язки, з якими справлялися, адже це може стати перепусткою до нової роботи.

Не соромтеся розповідати про свої досягнення. Вкажіть, які ініціативи ви впровадили на минулому місці роботи і з яким результатом. Вам не обов'язково використовуватися складні пропозиції і словесні конструкції. Досить все описати і простими словами.

Саме в цій графі стоїть вказати всі відвідані семінари, курси, тренінги. Покажіть, що ви весь час самовосконалюєтесь, йдете вперед, вивчаєте нове і можете конкурувати в сучасних ринкових умовах.

Вдала фотографія і солідний портфель проектів - гарантія успіху.

8. Не забувайте вказати всі свої навички, навіть не очевидні

Резюме 2019
Резюме 2019

Всі рекрутери та роботодавці завжди звертають увагу на графу про навичках претендентів. Приклади зі складання і заповнення всіх граф резюме вказують на важливість даного етапу.

Правильно представлені професійні навички зроблять вашу кандидатуру ще більш привабливою. Вкажіть ваші навички на попередніх місцях роботи, Згадайте, що ви можете робити, в яких програмах або електронних платформах. Однак, не вдавайтеся в різні банальності і самоповтори. Не впадайте також в зайву скромність і уявіть на що здатні.

9. Чи потрібні рекомендації?

Резюме 2019
Резюме 2019

Україна не звикла до рекомендацій в резюме. Кращі безкоштовні або авторські зразки і приклади резюме різняться в поданні даного пункту. У світовій практиці прийнято вказувати рекомендації з попередніх місць роботи, але в Україні часто роботодавці практикують самостійне з'ясування репутації здобувача і шукають інформацію про нього серед знайомих і колег.

10. Не забудьте про додаткову інформацію

Резюме 2019
Резюме 2019

Будь-яке резюме, готове чи, яке можна завантажити в Мережі безкоштовно або шаблон, закінчується додатковою інформацією. Сюди прийнято поміщати дані про хобі, особисті якості, таких як, комунікабельність, відповідальність, пунктуальність, стресостійкість та багато іншог. В цій графі можна використовувати оригінальні трактування, однак не варто вдаватися в епатаж і самовихвалання.

11. Перевірте резюме на помилки

Резюме 2019
Резюме 2019

Склавши власне резюме перечитайте його і перевірте на смислові, граматичні та пунктуаційні помилки. Наявність помилок і неточностей може показати вас з не найкращого боку і відштовхнути від вас будь-якого роботодавця.