У вівторок, 8 жовтня, в Києві відкрилася щорічна виставка "Зброя та безпека-2019", на якій представили новітні збройові розробки. Багато із продемонстрованих виробів показали вперше. Виставка триватиме до 11 жовтня.

Серед представленої зброї - універсальна керована ракета РК-10, розроблена київським КБ "Луч", а також нова система управління боєм VisionerAi, створена підприємством "Київський завод "Радар", що входить в концерн" Укроборонпром".

Виставка Зброя та безпека-2019

Генеральний директор "Радар" В'ячеслав Зеленський пояснив, що новітня система створена на штучному інтелекті і дозволяє майже повністю відмовитися від участі людини. VisionerAi може працювати з будь-яким видом зброї.

"Найслабше місце в сучасній зброї - це людина. А комп'ютер може працювати цілодобово. Наша система навчена розпізнавати і знищувати бронетехніку, а також всі швидкісні літаючі об'єкти", - пояснив В'ячеслав Зеленський. В'ячеслав Зеленський

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Виставка Зброя та безпека-2019

Зброя обладнанана оптичними приладами з високою роздільною здатністю та тепловізором. Завдяки цьому VisionerAi здатен виявити повітряну ціль на відстані до 15 км і розстрілювати будь літаючі об'єкти, серед яких керовані ракети і снаряди, що запускаються із реактивної системи залпового вогню "Град".

Коригування вогню установкою VisionerAi відбувається таким чином, що у ціль влучає вже другий. Більше того, боєприпасів буде витрачено не більше, ніж необхідно для знищення об'єкта. VisionerAi становить небезпеку і для танків. Керовані штучним інтелектом 12,7-мм кулемети здатні зруйнувати прилади спостереження будь-броньованої машини повністю "засліпивши" її.

Виставка Зброя та безпека-2019

На практиці застосуванні інтелектуальної зброї виглядає так: на позиціях розставляють до 50 кулеметів або автоматичних гармат під керуванням VisionerAi – і вони будуть знищувати все, що наблизиться будь-яким способом в радіусі їх дії.

При цьому людина може знаходитися в надійному укритті неподалік, спостерігаючи та контролюючи роботу системи за допомогою планшета та радіоканалу або дротового зв'язку.

Виставка Зброя та безпека-2019

Варто зауважити, що аналогів подібної системи в жодній з країн колишнього СРСР, і скоріш за все – й в усьому світі.

Нагадаємо, раніше у армії США з'явився новий вид зброї

Як повідомляв портал "Знай.ua", в Україні розглядають можливість легалізації зброї

Також "Знай.ua" писав, що бойовики на Донбасі не припиняють обстріли українських захисників