У мережі показали руїни Чорнобильської атомної електростанції. На відео видно, на що перетворився блок номер 4, де й сталася моторошна катастрофа.

Відповідний відеоролик був опублікований в Youtube, передає видання Politeka.

На Чорнобильську АЕС організували невелику екскурсію для 15 журналістів, які відвідали об’єкт в рамках презентації нового путівника по Зоні відчуження. Журналісти зняли відео в диспетчерській четвертого енергоблоку ЧАЕС, на якому також можна побачити зруйнований пульт управління атомної електростанції.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Відомо, що руїни АЕС, на якій трапилася страшна катастрофа в 1986 році, досі виділяють радіацію, яка в 40 тисяч разів перевищує допустиму норму. На журналістів, яким організували невелику екскурсію, наділи спеціальні захисні костюми й не дозволяли їм перебувати біля пульта управління понад п'ять хвилин.

Чорнобильська АЕС
Чорнобильська АЕС

Журналістам дозволили зняти четвертий енергоблок до того, як його накриє новий саркофаг. За планом арку повинні насунути на саркофаг четвертого енергоблоку ЧАЕС до 29 листопада цього року.

Варто додати, що серіал від американської компанії HBO "Чорнобиль" про катастрофу, яка сталася в кінці минулого століття, справив неймовірний ефект і став надзвичайно популярним. Це спричинило справжній туристичний бум в зоні відчуження й туди масово ринулися туристи та шукачі екстриму.

Нагадаємо, що творцям "Чорнобиля" підкинули ідею: в Москву мчить радіаційний поїзд.

Як повідомляв портал Знай.ua, у Чорнобиль - ні ногою: в зоні відчуження виявили отруйного монстра.

Також портал Знай.ua писав, що два однокласника, натхненні переглядом серіалу "Чорнобиль", спробували втекти з дому, щоб потрапити в зону відчуження. Хлопцям було по дев'ять років, вони вчилися в третьому класі.