Архітектуру старого Ужгорода порівняли із затонулим "Титанокім". Вражаючі паралелі провів закарпатський краєзнавець та дизайнер Олег Олашин. Дослідник зробив несподіване відкриття.

"Чим архітектура Ужгорода схожа на "Титанік"? Ні, не тим, що, зіштовхнувшись із айсбергом жлобства, йде стрімко на дно. На підлозі австро-угорських будівель Ужгорода можна знайти кахлі з таким же дизайном, як на затонулому лайнері", - стверджує автор відкриття.

Там палуби третього класу були вистелені мозаїчною плиткою фірми Villeroy & Boch з німецького міста Метлах. І в Ужгороді теж маємо метлаську плитку - можна звірятись із каталожними номерами виробника.

"Коротше, занурюємось... Капітане, пробоїну нижче ватерлінії треба латати, а не торгувати через неї", - зазначає Олег Олашин.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

На фото (зліва направо): ужгородські метлаські кахлі, аркуш каталогу продукції Villeroy & Boch, піднята із уламків Титаніка плитка

Автор відкриття пообіцяв згодом оприлюднити подробиці несподіваного відкриття.

Нагадаємо, століття під водою: у мережу злили секретні фото із затопленого Титаніка, жоден фільм не передасть цих емоцій.

Як повідомляв Знай.uа, як зараз виглядає Титанік через століття під водою: моторошні кадри.

Також портал Знай.ua писав, що спливла нечувана правда про катастрофу "Титаніка".