Бабине літо, яке у Києві розпочалося в суботу, 12 жовтня, встановило рекорд. За останні білше, як 100 років середньодобова температура 13 жовтня була найвищою.

У минулу неділю стовпчики термометрів у Києві показували майже 24 градуси тепла. Цей день виявився найтеплішим 13 жовтня за всі роки спостереження.

Про це заявили у Центральній геофізичній обсерваторії імені Бориса Срезневського.

"У суботу в столиці розпочалося "бабине літо". За даними спостережень метеостанції, після полудня у неділю стовпчик максимального термометра піднявся до +23,8°С, що на 0,4°С вище попереднього максимуму температури повітря, зафіксованого 2014 року", - ідеться в повідомленні.

Популярні новини зараз
Пенсії пропонують підняти на 60%: щоб більше не перебиватися копійками Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

Крім того, середньодобова температура повітря 13 жовтня вперше за останні 139 років склала +16,6°С. А це на 0,4°С вище від відповідного попереднього рекордного значення для цього дня, яке було зафіксоване 1896 року.

"Це перші, але, напевно, не останні рекорди цьогорічної осені", - повідомили в обсерваторії.

Нагадаємо, у найближчий тиждень в більшості областей України пануватиме бабине літо.

Як повідомляв портал Знай.ua, карпатський гірськолижний курорт Буковель вже зустрів перший снігопад

Також Знай.ua писав, які правдиві прикмети можуть спрогнозувати погоду взимку