Зовсім скоро в світі відзначать один з найстрашніших свят - Хелловінн. Які традиції його проведення сформувалися в Україні?

Свято традиційно відзначають в ніч з 31 на 1 жовтня. Хелловін пов'язаний з віруванням кельтів, які ділили рік на два сезони - зиму і літо. Вони вважали, що саме 31 жовтня закінчується літо і по землі ходять злі духи. Люди вбиралися у страшні костюми, щоб захиститися від них.

Вважалося, що духів можна задобрити солодощами, тому в США є традиция ходити по домівках і питати: "Солодощі або смерть?".

Одні з головних атребутов свята є гарбуз зі свічкою всередині, яку часто називають Світильник Джека. За легендою, ірландському ковалю на ім'я Джек вдалося обдурити Диявола і втекти з пекла, але йому доводиться ходити по землі в очікуванні Судного дня. З собою він завжди носить свічку в гарбузі, щоб освітлювати свій шлях.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

В Україні в останні роки все популярнішими стають стилізовані вечірки на Хеловін, які організовують у клубах і барах. Крім того, часто в хелловінському стилі прикрашають офіси та різні установи.

Для вечірок українці придумають страшні костюми, змагаючись у креативності. Крім того, популярним стає влаштовувати невеликі поседелки з друзями за переглядом фільмів жахів і переказуванням страшних історій.

Нагадаємо, як зробити гарний макіяж на Хеллоуїн.

Як повідомляв портал Знай.uа, які вихідні і святкові дні в 2019 році отримають українці.

Також портал Знай.ua писав, зірка серіалу "Клон" оригінально привітала дівчаток-іменинниць.