Приватна українська авіакомпанія "Міжнародні Авіалінії України" (МАУ) готова закупити літаки українського виробництва. Однак для цього потрібно налагодити їх серійний випуск.

Про це розповів голова наглядової ради та співвласник авіаперевізника Арон Майберг в інтерв'ю Mind.ua.

Так, МАУ готова закуповувати 70-100 українських літаків. За словами Майберга, собівартість перевезення в перерахунку на одне крісло в такому літак повинна бути $30-40, тоді б це дозволило МАУ продавати дешеві квитки по $20-22, так і дорожчі по $70-80.

літак МАУ
літак МАУ

"Але справа не тільки в собівартості. Літаки потрібно випускати серійно, а не виготовити три індивідуальних літаки, для яких незрозуміло, де брати пілотів, запчастини і як обслуговувати ці повітряні судна. Серійне виробництво за один день не налагоджується. Це довгий і складний процес", — заявив Майберг.

Популярні новини зараз
Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами"
Показати ще

Голова наглядової ради МАУ звернув увагу на необхідності створення системи фінансування на прикладі Boeing і Airbus, яким допомагають експортні та імпортні агентства.

"Тут треба, швидше за все, думати про лізингові компанії, може, державну, може – змішану. Треба створити пул банків, які будуть ці літаки купувати, здавати їх в лізинг. Це ті аспекти, які необхідні, щоб в країні повноцінно розвивалася авіація", — вважає глава наглядової ради МАУ.

Варто додати, що у період з 2011 по 2013 роки МАУ використовувала три 68-місцевих Ан-148, вироблених на київському заводі Антонова. Зараз один з цих бортів під номером UR-UKR знаходиться в парку державного підприємства "Україна" і здійснює перевезення президента країни.

Нагадаємо, ПриватБанк екстрено залишає Дніпро, співробітники не в силах більше терпіти: фото.

Як повідомляв портал Знай.uа, МАУ потрапила у гучний скандал, українці вражені "сервісом": "Ліктем сусіда у щоку".

Також портал Знай.uа писав, що "Укрзалізниця" підняла ціни до небес, не кожен зможе дозволити собі поїздку: "Робимо Женю трішечки багатшим".