Цими днями рятувальники Київщини спільно з поліцейськими планують влаштувати полювання на паліїв сухого листя. Про таке розповіли у ГУ ДСНС Київської області, пише "BBC"

Нагадаємо, що останніми днями у Київській області було близько 40-50 займань трави і торфовищ. І у 90% випадків причиною цього стало спалення сухої трави або листя.

Відзначимо, що спалювання листя є незаконним і тягне за собою адміністративну відповідальність. Тобто за таке можна отримати штраф від 340 до 1 360 гривень, а якщо це роблять підприємці, то від 850 до 1 700 гривень. Щоправда, це не заважає українцям і надалі палити листя та траву.

Відтак, рятувальники разом із поліцейськими планують найближчими днями провести рейд з аеро-зйомкою, щоб виявити паліїв сміття. Проте, як зазначають у ДСНС Київщини, таких людей вкрай важко знайти:

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

"На практиці дуже важко впіймати людину за руку і притягнути її до адміністративної відповідальності".

Також радять, що якщо ви бачите, що хтось палить листя, то варто телефонувати до Нацполіції або Державної екологічної інспекції.

Нагадаємо, в Харкові продовжують горіти елітні машини, копи збилися з ніг: що відомо про "нічних месників".

Як повідомляв раніше Знай.ua "скинуться" одесити: дружки Труханового вирішили "оновити" шикарний автопарк за наші гроші.

Також Знай.ua писав про те, що прощай, "дитинка": машину чиновника на Прикарпатті перетворили в жменю попелу, кадри замаху.