Україну оповив густий туман. У МОЗ заявляють, що небезпеки для здоров'я немає, проте не все так однозначно. Про небезпеки смогу і такої погоди розповів економіст, аналітик і публіцист Андрій Блінов.

"Температурна інверсія в дії над Україною. Для мегаполісів це явище жахливо накопичується чадом, який висить над щільно населеними територіями цілодобово. Колись в Лондоні великий зміг забрав життя 10 тис. людей. До того ж інверсія — це ще те випробування для літаків в режимі зльоту", - пояснює він.

Такий страшний випадок дійсно був в історії Лондона. В ніч на 5 грудня 1952 року і розсіявся лише 9 грудня, що стало справжньою катастрофою, в результаті якої загинули люди.

Вже 5 грудня влади прийняли рішення обмежити рух і скасувати всі концерти. Низька якість палива призвело до різкого збільшення кількості викидів діоксиду сірки у повітря. Це призвело до того, що концентрація продуктів горіння у повітрі досягла неймовірно великій концентрації.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Мешканці Лондона відзначали погіршення здоров'я. Отруйні речовини в повітрі викликали блювоту, втрату свідомості. Зафіксували сплеск смертей у сні і масову загибель свійських тварин.

"Оскільки ми далекі від океану, наша інверсія безсумнівно пов'язана з аномально теплим повітряним фронтом. І штилем. Центральна Україна, Молдова, Східна Румунія сьогодні в центрі стабільного антициклону. Нульова ізотерма над Києвом навіть вночі знаходиться на висоті 4 км. Але до найближчих нічних заморозків на грунті не так далеко — якісь 1000 км на північ і північний схід. Аномалія? Так, аномалія. Загалом ще один тиждень майже літнього тепла гарантована, а разом з нею, схоже, і смогу", - пояснює він.

Почему в городе непросто дышать, и, когда спадает туман, видна пелена смога? Температурная инверсия в действии над...

Geplaatst door Андрей Блинов op Dinsdag 22 oktober 2019

Нагадаємо, у Києві повітря перетворилося на отруту, небезпечно для життя.

Як повідомляв Знай. ua, у МОЗ опублікували результати аналізу повітря.

Також Знай. ua писав, що отруйний смог перетворив серце України "новий Альбіон".