Людмила Улицька, відома російська письменниця, розповіла в інтерв'ю, що, на її думку, Крим - міжнародна земля.

Людмила Улицька

Улицька заявила, що Кримський півострів не є чиєюсь власністю, хоча згідно з міжнародними домовленостями є частиною України: "Крим – нещасне місце, за нього ще довго буде вестися боротьба. Нерозумно говорити, що він комусь належить, це міжнародна земля. Коридор між європейською цивілізацією і Росією, через який так багато проходило".

Улицька додала, що їй все одно, хто буде сидіти на чолі Кримського півострова - українці чи росіяни: "А, вибачте, якась сво**та буде головою цього, яка сво**та там буде сидіти начальником, буде ця сво**та російська та українська, абсолютно не має значення. Поки що я не бачила там уряду, який би піклувався про Крим".

Крим

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Письменниця каже, що вона не відноситься до категорії жителів Росії, які вигукують "Кримнаш", але і "Крим ваш", як вона сказала, теж не та фраза, яка їй підходить. На погляд Улицької, єдиною прийнятною фразою буде: "Крим мій, і я буду щаслива, коли там будуть правити люди, які будуть про нього піклуватися. Радянська влада, влада російська та українська однаково погано ставилися до кримської землі. Тому я скажу чесно, буду вітати будь-які поліпшення. "Крим мій", і я дуже за нього вболіваю".

Людмила Улицька уточнила, що не вважає анексію Криму Росією позитивною з точки зору політичних взаємин: "А політично, так, це була потворна анексія і про це говорити нічого".

Нагадаємо, раніше чий Крим? Міс Україна-2019 оскандалилася дивною відповіддю на наболіле питання.

Також Знай.uа писав, що Oxxxymiron, Дудь і Fаce: хто з російських зірок повстав проти Путіна в Москві.

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що Макаревич поділився думками про війну на Донбасі: сподобається не всім.