На початку жовтня Володимир Зеленський, президент України підписав закон "Про внесення змін до ст. 133-1 КУ про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності за безпідставну відмову в пільгового перевезення окремих категорій громадян". Згідно з цим законом водії громадського транспорту будуть платити штрафи у збільшеному розмірі, якщо відмовляться перевозити пільговиків.

Закон в уряді ввели для того, щоб водії більше не відмовляли на незаконних підставах громадянам у поїздці, які мають право на пільгове користування громадським транспортом.

Якщо водій відмовить пільговику у перевезенні, то його можуть оштрафувати на 50 мінімальних окладів - майже 50 тис. гривень. Тепер водіям доведеться подумати, перш ніж відмовляти пільговикам: пенсіонерам, інвалідам, багатодітним сім'ям та іншим категоріям громадян у безкоштовному проїзді.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Нагадаємо, раніше у Запоріжжі карають любителів "чих-пих": який штраф загрожує за спалювання листя.

Також Знай.uа писав, що українських водіїв ощасливили: штрафувати за найбільш поширене порушення більше не будуть.

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що посилки з підробками будуть знищувати: як зміняться правила на українській митниці.