Субсидії в опалювальному сезоні-2019-2020 отримає майже чотири з половиною мільйонів домогосподарств. Якщо не було змін у сім'ї та боргів за комуналку, субсидію перерахують автоматично. Але не усі цьому вірять і напередодні опалювального сезону йдуть перевіряти, чи не забрали допомогу.
оформлення субсидій
оформлення субсидій

В уряді прийняли рішення спростити отримання субсидій в селі подружжям-пенсіонерам, яким більше 60 зареєстровані за різними адресами, а також військовим і будинкам сімейного типу. У минулому році позбавили субсидій тих, хто робив дорогі покупки – суми стартували від 50 тисяч гривень. Або ті, хто отримав спадщину. У цей список потрапили і ті, хто купував... причіп, тому що він вважався транспортним засобом незалежно від суми. Але в цьому році люди, які придбали причепи, на субсидію можуть розраховувати.

Субсидії
Субсидії

"У переважній більшості це причепи орієнтовно вартістю 5-7 тисяч гривень", – пояснює Віталій Музиченко, заступник міністра соціальної політики.

У Мінсоцполітики зазначають, що кількість субсидіантів порівняно із минулим роком практично не зміниться. Це стільки ж, як і в минулому опалювальному сезоні. Майже на 48 млрд гривень. Таку ж суму заклали в бюджет на 2020-й.

Хто може втратити право на субсидію:

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще
  • Якщо опалювальна площа житлового приміщення перевищує 120 кв. м для квартир у багатоквартирному будинку, 200 кв. м для індивідуальних будинків.
  • Якщо хтось із субсидіантів має у власності транспортний засіб, що підлягає реєстрації і з дати випуску якого пройшло менше 5 років (крім мопеда).

Нагадаємо, що в Україні почала діяти нова система отримання субсидій: озвучено усі "плюси" та "мінуси".

Як повідомляв портал Знай.ua, масова перевірка для субсидіантів і пенсіонерів: хто може позбутися виплат.

Також портал Знай.ua писав, що у жовтні відбудеться індексація доходів: кому пощастить отримати більше грошей.