В опалювальному сезоні-2019-2020 субсидії отримають майже чотири з половиною мільйонів домогосподарств, повідомляють в Мінсоцполітики. За умови, якщо не було змін у сім'ї та боргів за комуналку, субсидію перерахують автоматично. Правда, багато українців вирішують особисто впевнитися у тому, що у них не забрали субсидію — і напередодні опалювального сезону йдуть перевіряти.

Чи не забрали допомогу, перевіряла українка Ганна, яка торік мала субсидію. З її слів, навіть попри це, зігрітися їхній сім'ї не вдавалося, та й газ доводилося економити. Жінка розповіла й про ситуацію своєї матері-пенсіонерки:

Субсидії отримають не всі

"У неї пенсія дві тисячі, а за комунальні послуги вона повинна була платити 1400-1500 гривень за півбудинку в селі", – ділиться жінка.

Інша українка також дізнавалася про субсидії своєї матері-пенсіонерки, яка минулого року користувалася пільгами на світло та газ. Виявилося, що цього року субсидію їй продовжили автоматично, оскільки змін в родині пенсіонерки не було, боргів за квартплату також. Щоправда, на яку суму нарахують субсидію – люди дізнаються у квитанціях в наступному місяці.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

"Субсидії були нараховані ще раніше, і ті люди, які вже є в програмі, – вони будуть отримувати ці субсидії й у наступному опалювальному сезоні", – зазначає міністр Мінсоцполітики. Міністр Мінсоцполітики

Субсидії отримають не всі

Урядом було спрощено отримання субсидії в селі подружжям-пенсіонерам, яким понад 60, зареєстрованим за різними адресами, а також військовим і будинкам сімейного типу.

Минулого року залишали без субсидій тих, хто робив дорогі покупки від 50 тисяч гривень або отримав спадщину. Наприклад, якщо минулого року позбавляли субсидій тих, що купували причіп, то цього року такі люди можуть розраховувати на субсидію.

"У переважній більшості це причепи орієнтовно вартістю 5-7 тисяч гривень", – пояснює Віталій Музиченко, заступник міністра соціальної політики. Віталій Музиченко

У цьогорічному опалювальному сезоні субсидій отримають майже на 48 млрд гривень, як і в минулому сезоні. Таку ж сума закладена в бюджет на 2020-й.

Нагадаємо, раніше в Україні готують нові зачистки субсидіантів

Як повідомляв портал "Знай.ua", отримати субсидію за спрощеною системою можуть не всі

Також "Знай.ua" писав, що влада перевірить всіх українців, які отримують допомогу від держави