У 2019 році ціни на сезонні овочі восени не особливо тішили українців: сильно подорожчали помідори, картопля і капуста. Але приблизно у 21-22 числах жовтня ціни на картоплю нарешті зрушили з місця і почали падати.

Продаж картоплі

Як повідомляють виробники картоплі, до кінця жовтня знизилася активність покупців на ринку. Якщо ще кілька тижнів тому люди буквально змітали все з прилавків, то зараз інтересу до продукту стало менше. При цьому, пропозиції на ринку менше не стало. Саме тому ціна стала падати.

Продаж картоплі

В даний момент кілограм картоплі можна купити за 8-11 гривень (0,32-0,44 долара/кг). У порівнянні з попереднім тижнем, вартість картоплі впала на 8%. Оптова ціна теж впала. Однак, варто зазначити, що навіть такий цінник перевищує вартість картоплі восени 2018 року в 3,3 раза.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

За словами фермерів, радіти зниженню ціни не варто - в зимовий та весняний період вона істотно збільшиться, можливо, знову до 20-30 грн за кілограм. Поки що розпродають картоплю, яку не можна довго зберігати, а якісну приберегли до весни. До того ж, в цьому році Україну накрив неврожай, якого не було останній 10-15 років.

Нагадаємо, раніше тисяча гривень зараз і у 2000-х: що можна придбати на цю суму.

Також Знай.uа писав, що обійдемося без вітамінів? У Мелітополі рекордно підскочили ціни на фрукти.

Ще Портал Знай.uа повідомляв - пачка сигарет за 100 гривень: в Україні ціни зрівняють з європейськими, коли доведеться кидати палити.