Понад 80% дітей в Україні страждають від нестачі йоду в харчуванні українських дітей. Про це повідомляє Ukrhealth, посилаючись на дані ЮНІСЕФ.

Як зазначається, нестача йоду в організмі українців має безпосередні наслідки для економіки цілої країни. Так, може призвести до проблем із навчанням. Адже школярі швидко втомлюються, у зв'язку з чим пам'ять та концентрація уваги погіршуються.

Школа
Школа

За даними дослідження ЮНІСЕФ, загальна втрата IQ в нашій країні через йододефіцит щороку складає 462 700 одиниць. Це – еквівалент сукупного показника IQ 3 тисяч геніїв. У результаті чого Україна шаленими темпанми втрачає свій інтелектуальний потенціал.

Крім цього, втрати від зниження продуктивності та інтелекту через йододефіцит сягають 44 мільйонів доларів на рік.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нова українська школа
Нова українська школа

За даними дослідників, дефіцит йоду може впливати на дитину ще в утробі матері, коли в її організмі бракує цього елемента. Діти, які народжуються із дефіцитом йоду відстають у фізичному і психологічному розвитку від своїх однолітків.

Нагадаємо, раніше писали про 12 звичок, про шкоду яких ніхто й не підозрює: як правильно спати, чхати і ходити в туалет.

Як повідомляв портал Знай.ua, фахівці розказали, чим можуть зашкодити улюблені вареники