27 жовтня, Анастасія Даугале, журналістка видання Obozrevatel, опублікувала статтю, в якій розповіла про свій досвід подорожі на літаках МАУ.

Люди чекають літак

Даугалє повідомила, що вона здійснювала переліт 27 жовтня. В один момент на борту літака почалася НП: одному з пасажирів-іноземців раптом стало погано. Він перестав дихати й весь побілів. Бортпровідники та пасажири кинулися пасажиру на допомогу, диханням йому постаралися відновити за допомогою кисневого балона, але все було марно, повідомляє Obozrevatel.

За словами Даугалє, чоловік ніяк не приходив до тями. У нього здулася шия, і бортпровідники обклали її пакетами з льодом, контролювали пульс пасажира і не переставали подавати йому кисень. Коли чоловік нарешті зміг розплющити очі, один з бортпровідників піймав його погляд і сказав: "Дивіться мені в очі та дихайте".

Незабаром, пасажир зміг прийти до тями. Спочатку він не зрозумів, де перебуває. Коли йому повідомили, що він впав без свідомості в літаку до Києва, він зблід і почав шукати свій телефон.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Даугалє наводить розмову, яка відбулася далі:

- Потрібно написати смс! - Ви в повітрі, смс не відправиться. - Нічого, потім дійде.

Журналістка розповідає, що чоловік зміг прийти в себе і відправляти останню смс йому не знадобилося. Коли літак приземлився, він відразу когось набрав - на іншому кінці дзівнка було чути жіночий голос.

Даугалє зробила кілька висновків для себе про МАУ:

По-перше, каже журналістка, "МАУ - це не абсолютне зло". Вона повідомляє, що у неї багато претензій до авіакомпанії, але в конкретно цій ситуації співробітники авіалайнера впевнено врятували людині життя.

Пасажир у літаку

По-друге, відзначає Даугалє: "Яким би крутим не був ти (а іноземець в зоні вильоту чекав рейс в бізнес-лаунжі), в критичних ситуаціях гроші не завжди мають значення. Деколи доводиться покладатися на зовсім незнайомих людей і випадкових попутників".

По-третє, як журналістка уточнила, ніхто ніколи не знає, де обірветься життя. Може, це "буде безглуздий фінал у повітрі", далеко від рідного дому. "А останньою твоєю усвідомленою дією буде сварка з сусідом з іншого ряду через місце на багажній полиці", - говорить Даугалє.

Пост вона підсумувала словами: "Добре, коли є кому подзвонити. І коли хтось щиро радий, що ти приземлився".

Нагадаємо, раніше МАУ потрапила в гучний скандал, концерт MÉLOVIN опинився під загрозою: місць менше, ніж пасажирів.

Також Знай.uа писав, що прямо в небі над Дніпром сталася пекельна НП: у переповненого літака відмовив двигун.

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що українці залишаться без лоукостерів по 10 євро: які європейські напрямки подорожчають.