Прес-служба ДСНС в Чернігівській області повідомила, що в Чернігові медики госпіталізували 12 дітей зі школи №7. Після обіду в харчоблоці у дітей з'явилися підозри на гепатит А.

"Це гепатит А, збудником хвороби вірусного гепатиту є ентеровірус… Він не переходить у хронічні форми, як гепатит B, гепатит С. У нього більш доброякісний перебіг, діти – у (стані, – ред.) середнього ступеня тяжкості", - розповіла Людмила Кривець, заступник гендиректора обласної дитячої лікарні, журналістам.

Василь Білогура, начальник управління освіти Чернігова, повідомляє, що в даний момент в школі почали обстеження, щоб знайти, як вірус міг поширитися, і що стало причиною його появи. Однак, заняття в школі №7, де постраждали діти, не скасували. Чиновник заявив, що посилених санітарно-гігієнічних заходів, які проводять у навчальному закладі, достатньо для того, щоб діти були в безпеці.

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Але на цьому справа не закінчилася. Поліція відкрила кримінальну справу за ст. 325 УКУ ч. 1 (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційних захворювань та масових отруєнь), про це правоохоронці Чернігівській області повідомили у відділі комунікацій.

Нагадаємо, раніше на Прикарпатті отруїлися шестеро малюків: з дитячого саду - під крапельницю, деталі інциденту.

Також Знай.uа писав про масове отруєння на весіллі у Чернівецькій області: число постраждалих сягає сотні, подробиці.

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що потруїли разом з пацюками: п'ятеро вінничан проклинають дезінфекторів під крапельницями.