Відомо, що середня заробітна плата в Україні становить 10687 гривень, а це в 2,6 рази більше рівня мінімальної зарплати, розмір якої становить 4173 гривень. Про цих даних за підсумками вересня повідомляє Державна служба статистики.

Так, в порівнянні з серпнем 2019 року розмір середньої заробітної плати збільшився на 1,4%, а за останні 12 місяців (відносно вересня 2018 року) – аж на 18,2%.

Традиційно найвища середня заробітна плата в Києві складає 15626 гривень, а найнижчі - у Чернівецькій (8338 гривень), Тернопільській (8441 гривень) та Чернігівській (8476 гривень) областях.

Найвищі зарплатні по галузях:

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще
  • виробництво основних фармацевтичних продуктів і фармацевтичних препаратів - 19166 гривень;
  • фінансова та страхова діяльність - 17929 гривень;
  • інформація і телекомунікації – 17072 гривень;
  • добувна промисловість і розроблення кар'єрів - 16643 гривні.

Найнижчу зарплатню отримують:

  • задіяні у тимчасовому розміщенні та організації харчування – 6784 гривні;
  • охорона здоров'я та надання соціальної допомоги – 6916 гривні.

Докладна інформація про середні зарплати показана нижче в таблицях.

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський провів нараду по підготовці держбюджету-2020, в якому поставив міністру фінансів завдання скоротити витрати держбюджету на утримання чиновників на 10%.

Як повідомляв портал Знай.ua, міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов запропонував скасувати єдиний страховий внесок (ЄСВ), знизити податок на дохід фізосіб і переглянути інші податки.

Також портал Знай.ua писав, що у жовтні багато співробітники нового уряду України оприлюднили те, скільки вони отримали за перший місяць.