Атмосферний фронт нарешті завітав в Україну, а це означає суттєве похолодання і сніг. Добре видно на свіжому фото з супутника.

Зокрема, в середу, 30 жовтня, вночі, очікуються заморозки до -5 °, а на Півдні – близько нуля.

За прогнозом синоптика Наталки Діденко, фронт, як і належить поважному атмосферному утворенню, несе із собою дощі. Щоправда, переважно невеликі. Оскільки фронт - холодний, то за ним поширюється, відповідно, холодне повітря.

На цих вихідних нічна температура коливатиметься від -1 ° до -6 °. Північний Захід і північ більш прохолодні, на Півдні 1-2° нижче нуля. У Карпатах при цьому, за словами синоптиків, можливі опади у вигляді снігу.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Медики радять, що з настанням холодів потрібно подбати про зміцнення імунітету і гігієну. Вони рекомендують кожні дві-три години провітрювати приміщення, дбати про чистоту рук, стежити за режимом сну, добре харчуватися і уникати стресових ситуацій.

Наші пращури у цей день звертали увагу на іній: якщо він довго не землі протримається, то найближчим часом настане суха і сонячна погода і буде потепління. Синоптики попереджають українців про можливі заморозки протягом тижня. Варто утеплятись і міняти шини на автомобілях на зимові, хто ще не встиг.