28 жовтня, ввечері понеділка, в Києві в інфекційне відділення Олександрівської лікарні привезли з симптомами дифтерії. Це вже третій випадок захворювання у столиці. Центр громадського здоров'я повідомляє, що загальна кількість хворих в Україні вже 8 чоловік.

3 випадки вже підтвердили лабораторно, 5 - клінічно, повідомляється, що 10 людей є носіями небезпечними захворюваннями.

В даний момент проводиться дослідження, не захворіло троє дітей 35-річної киянки, яку нещодавно доставили в лікарню з середньою тяжкістю зараженням дифтерії. На жінку використовували всі дози сироватки-антидоту, які були в наявності.

Популярні новини зараз
Обличчя заросло волоссям: 26-річна африканка раптово перестала голитися і отримала вау-ефект Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

За словами інфекціоністів, тепер є загроза в тому, що українців буде нічим лікувати, якщо дифтерія почне поширюватися. Тому обов'язково потрібно пройти вакцинацію від небезпечного захворювання. Термін дії вакцини - 10 років, по закінченню терміну потрібно робити повторне щеплення. І навіть якщо ви вже перехворіли на дифтерію, це не дає гарантії, що ви не захворієте знову.

Нагадаємо, раніше Комаровський пояснив, як відрізнити родимку від меланоми: терміново перевірте дітей, непоправні наслідки.

Також Знай.uа писав, що небезпечний вірус вклав на лікарняні ліжка тисячі вінничан: про що попереджають медики.

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що харків'ян атакувала страшна епідемія, печінка перетворюється "в паштет": що кажуть медики.