На сайті президента України з'явилась петиція, у якій вчителі закликають гаранта не допустити скасування доплат і надбавок педагогам, викладачам вищих навчальних закладів та стипендій студентам. Ініціатор петиції - український паолітик, лідер політичної партії Громадський рух "Рідна країна" Микола Томенко.

Незабаром нардепи у другому читанні розглядатимуть законопроект "Про повну загальну середню освіту", а наразі тривають обговорення пропозицій змін до документу. Деякі зміни викликали неабияке занепокоєння у педагогів.

Так, зокрема, бурхливу суспільну реакцію викликали зміни до законодавства, які стосуються скасування доплат і надбавок вчителям та викладачам вишів, а також скорочення кількості студентів, які мають право на отримання стипендій.

Обурені педагоги вимагають у президента вжити всіх необхідних заходів, щоб не допустити скасування доплат, надбавок та стипендій.
Петиція з'явилась на свйті президента у вівторок, 29 жовтня.

Нагадаємо, у центрі Києва тисячі викладачів вийшли на акцію протесту.
Викладачі вийшли на акцію щоб не допустуть скасування надбавок та премій, що передбачено законопроектом "Про середню освіту".