Як відомо, 25 жовтня в Україні офіційно ввели банкноту нового високого номіналу – 1000 гривень. Заступник начальника відділу департаменту грошового обігу НБУ Михайло Луценко розповів на своїй Facebook-сторінці, на що потрібно звертати увагу, перевіряючи справжність купюри.

Як перевірити банкноту 1000 гривень на справжність

В першу чергу слід звернути увагу на папір – банкнота надрукована на цупкому папері, який навіть на дотик не відрізняється від звичайного.

Треба визначити рельєфний друк на лицьовій стороні купюри.

Подивитися на банкноту на світло і перевірити водяний знак, світлий елемент водяного знака, наскрізний елемент і захисну стрічку.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Перевірити на купюрі оптично змінювані елементи спарк та віконно-захисну стрічку.

При нахилі банкноти, спарк завжди змінює колір із золотистого на зелений.

При нахилі можна помітити кінетичний рух зображення на віконній стрічці.

Нагадаємо, за минулі 13 років доходи і зарплати українців зросли настільки істотно, що в гаманцях збирається дуже багато купюр.

Як повідомляв портал Знай.uа, в НБУ відповіли на запитання українців про новій купюрі.

Також портал Знай.uа писав, що Нацбанк позбавиться від 25 копійок. Однак розплачуватися ними можна буде до 1 жовтня 2022 року.