У Верховній Раді готові затвердити нову формулу щодо розмитнення авто на єврономерах. До парламенту депутати вже подали законопроект №2342.

Документом хочуть внести зміни в Податковий кодекс. Так, податок за легалізацію машин на єврономерах становитиме у цілому близько 35% від вартості транспортного засобу.

Так, українським громадянам, власникам автомобілів на єврономерах, запропонують розмитнити авто за існуючою формулою, але без урахування коефіцієнта року випуску транспорту, що в першу чергу вигідно саме власникам старих моделей.

"Це буде формула закону №2611 (існуюча формула – ред.), але без коефіцієнта віку. Плюс ПДВ і мито. Це вийде приблизно 35%... Наприклад, якщо його затвердять, то за авто вартістю €1000 до бюджету потрібно буде сплатити приблизно €350", – сказав у відеозверненні один з представників "АвтоЄвроСили" Іван Казачук.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

На сайті парламенту поки що не готові представити текст законопроекту на сайті парламенту.

"Це не буде дуже швидко (поява тексту – ред.), оскільки є Бюджетний кодекс, є законодавство України, яке передбачає певні терміни, так як у нас буде змінено саме порядок надходжень від акцизів. Тому, як на мене, краще, щоб ці акцизи вступили в силу в другій половині 2020 року", – зазначив ініціатор законопроекту Олексій Ковальов.

Нагадаємо, кого серед "евробляхеров" почнуть штрафувати.

Як повідомляв Знай. ua, як отримати електронні водійські права.

Також Знай. ua писав, що "евробляхерам" йдуть на поступки.