Створення атмосфери на Хеллоуїн вимагає не тільки фантазії, але й поглибленого вивчення історії свята. Щоб полегшити вам завдання, ми знайшли найбільш актуальні, прості і цікаві ідеї декору. Містичні історії і кілька особливо цікавих легенд допомогли нам придумати прикраси, які вразять ваших гостей.

Голова-гарбуз

Всім знайомий, класичний гарбуз, стилізований під голову з палаючими очима - це не просто символ Хеллоуїна, а легенда, яка створила напрям у вирізанні з овочів і фруктів. Тепер, майстри вирізання фігур з гарбузів, створюють дивовижні скульптури для святкування Дня всіх святих.

За легендою, що п'яниця-Джек обдурив Диявола і домовився з ним про те, що той не пустить його в пекло після смерті. Зміг Джек обдурити Повелителя темряви, але в рай так і не потрапив. Тому доводиться хлопцеві досі ходити по Землі, освітлюючи собі шлях маленьким тліючим шматочком вугілля.

Декор на Хеллоуїн

Якщо ви не досягли такої майстерності в карвинге, то радимо вам спробувати найпростіші малюнки для вирізання. Для цього вам знадобитися:

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще
  • один гострий маленький ніж з тонким вістрям
  • один ніж середнього розміру
  • ложка
  • малюнок-шаблон
  • копіювальний папір
  • фломастер
  • свічка або гірлянда
  • серветки
  1. Розмітьте фломастером край верхньої частини гарбуза, щоб обрізати його, як шапку.
  2. Зріжте верхню частину гарбуза.
  3. Використовуючи ложку, очистіть гарбуз від насіння.
  4. Серветками гарненько приберіть все всередині, щоб залишити внутрішню частину майже сухою.
  5. Перенесіть малюнок на гарбуз за допомогою копіювального паперу або фломастера.
  6. За допомогою маленького ножа починайте акуратно вирізати, великі частини буде зручніше вирізати за допомогою середнього ножа.
  7. Щоб надати закінчений вигляд гарбузу, всі нерівності виправьте маленьким ножем.
  8. Поставте всередину гарбуза свічку або гірлянду.

Історія про Джека створила навколо себе безліч легенд і стала основою для шедеврів кінематографа. А ми всі можемо фантазувати на тему Ліхтаря з гарбуза, згадуючи те, що всіх не обдуриш.

Мітла для відьми

Ще один класичний атрибут Хелловіна - мітла відьми. Популярна тема відьомських шабашів може послужити основою для декорування. Тому, варто подумати про те, щоб зробити не одну, а кілька мітел.

Декор на Хеллоуїн

Щоб обіграти чарівний транспортний засіб, варто знайти:

  • палицю для рукояті довжиною приблизно 1,3 метра
  • ножа
  • гілки для помела
  • мотузку
  • гарячий клей
  • обрізки чорної та сірої тканини
  1. Очистіть ножем палицю для рукояті, щоб на ній не було гілочок.
  2. Почніть по одній кріпити гілочки на кінець рукояті за допомогою гарячого клею.
  3. Між гілками приклеюйте стрічки тканини, щоб зробити “букет” більш об'ємним.
  4. Мотузкою обкрутіть верхню частину віника, щоб зробити видимість справжньої мітли.

Мітлу можна використовувати в іграх або просто поставити в кут, як один з атрибутів свята.

Привиди в будинку

Особливу атмосферу створять страхітливі привиди. Можна знайти сотні страшних історій, усюди вони напівпрозорі. Це хороший привід порізати старе простирадло.

Декор на Хеллоуїн

Щоб зробити страхітливу фігуру, треба запастися:

  • обрізками легкої білої тканини
  • декількома паличками різної довжини
  • пластиліном
  • крохмалем і водою
  • акриловою фарбою
  • нитками
  1. Візьміть пластилін і зробіть з нього кульки діаметром 3-4 см.
  2. Настроміть пластилін на край паличок і закріпіть їх на столі вертикально, посередині повинні бути більш високі палички, а по краях менше.
  3. Розведіть крохмаль у воді по інструкції, занурте в нього тканину.
  4. Трохи викрутити тканину і акуратно розкладіть її на палички, щоб тканина прийняла форму ширяючого приведення.
  5. Після висихання, нанесіть на тканину червону або чорну фарбу, створивши зловісний образ.
  6. Закріпіть тканину нитками до люстри, щоб привид “літав”.

Ваш Каспер може стати центром уваги, якщо він буде досить високо біля стелі, в кутку або прямо біля лампи.

Світильники на підвіконнях

Гарним варіантом світильника може стати звичайна банка і гірлянда. Можна залишити банку чистою, а можна прикрасити, вам для цього знадобиться:

  • порожня скляна банка
  • акрилова фарба
  • жорсткий пензлик
  • мотузка
  • гірлянда

Декор на Хеллоуїн

  1. Пофарбуйте банку, залишаючи невеликі просвіти.
  2. Верхню частину банки обмотайте мотузкою, зробіть ручку, щоб було зручно нести банку, як ліхтар.
  3. Покладіть всередину гірлянду на батарейках.

Прості рішення з паперу

Щоб зробити порожню стіну або вікно більш підходящим для Хеллоуїна, її можна декорувати кажанами різних розмірів з картону. Бажано придбати чорний або темно-фіолетовий двосторонній картон. Виріжте кілька десятків мишей і прикріпіть за допомогою двостороннього скотчу їх на вертикальні поверхні.

Декор на Хеллоуїн

Легку гірлянду з паперу можна зробити за півтора-дві години, використовуючи кольоровий картон, нитку і все, що є під рукою з декору, включаючи блискітки, мішуру і старі листівки.

Красиво виглядають найпростіші прапорці з чорного і оранжевого картону, розвішані у вигляді гірлянди по стінах.

Навіть найпростіший білий туалетний папір може стати цікавим рішенням: накрутіть його на пляшки і закріпіть клеєм, щоб зробити імітацію мумій.

Затишок в моторошних деталях

Хеллоуїн - привід зустрітися з друзями, це означає, що треба накрити на стіл. І все найоригінальніше. Тут може бути відьомське зілля і пальці мерців, і заговорені коктейлі.

Використовуйте гарбуз у всіх проявах! Наприклад, зробіть з нього зручну нішу для охолодження напоїв:

Декор на Хэллоуин

Обріжте верхню частину гарбуза, приберіть м'якоть і насіння, наповніть гарбуз льодом і поставте пляшки з напоями в лід.

Або спробуйте зробити з гарбуза вазу: обріжте верхню частину, очистіть внутрішню частину, наповніть водою і квітами. За бажанням, можна пофарбувати зовнішню частину гарбуза фарбою з балончика або розфарбувати акриловою фарбою, намалювати мордочку або тематичний сюжет.

Декор на Хэллоуин

Маленькі газбузики мило виглядають на підвіконнях або на столі. Можете їх використовувати, замість карток з ім'ям. Пофарбуйте їх в стильний колір фарбою з балончика і потім напишіть на гарбузі ім'я гостя, розкладіть гарбузики на тарілки. Це буде милий подарунок кожному гостю.

Декор на Хэллоуин

Декор на Хэллоуин

Декор на Хэллоуин

Використовуйте три-чотири сумісних кольори для вашого дизайну інтер'єру. Красиво виглядає чорний-білий-золотий-срібний, помаранчовий-чорний-золотий, червоний-чорний-синій або чорний-фіолетовий-жовтий. Комбінуючи кілька основних кольорів, можна підібрати скатертину, серветки і свічки, створюючи загальну кольорову гамму.

Красиво і просто виглядають помаранчеві надуті кульки на паличках у вигляді гарбузиків, з намальованими чорним фломастером личками.

Не забувайте про свічки і світильники. Вимкніть верхнє світло і використовуйте додаткове освітлення, щоб надати вечору загадковості.

Будь-який торшер можна накрити білою тканиною або прикріпити до нього кілька павуків чи кажанів.

У мережі є багато прикладів оригінального печива, що особливо подобається дорослим і дітям. Додавайте побільше глазурі і вмикайте фантазію - Хеллоуїн можна відзначити з горою смачного, але моторошного печива.

Цукерки на паличках оригінально прикрашають у вигляді гарбузиків або привидів. Це простий спосіб зайняти дітей, якщо ви збираєтеся з ними готувати свято.

Замість апельсинового соку, використовуйте томатний, а меню можна розбавити м'ясними стравами з гарбузом. В тему буде томатний соус і навіть телячі мізки.

Не соромтеся кинути комусь в коктейль бутафорну щелепу або пластикові очі - в цьому може бути особливий шарм ваших веселощів.