Стало відомо, що власники "євроблях" можуть через суд отримати грошову компенсацію в тому випадку, якщо при розмитненні завищили оціночну вартість машини. Про це повідомив адвокат Іван Казачук.

За його словами, перш ніж "євробляхер", який вважає, що митники завищили оціночну вартість його авто, звернеться до суду, він зобов'язаний зібрати докази. Зокрема, договір купівлі-продажу. Що стосується каталогу Schwacke, за яким митники оцінюють автомобілі, то він не пройшов обов'язкову державну реєстрацію в Україні і, таким чином, не є "істиною в останній інстанції".

До того ж, через суд можна повернути частину митних зборів, на які завищили ціну машини.

Також слід врахувати, що немає ніякої гарантії, що суд стане на бік потерпілого власника "євробляхи". Більшість буде залежати як від зібраних доказів, так і від здібностей адвоката.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Нагадаємо, що Володимир Зеленський, президент України, підписав закон, який дозволяє відстрочити штрафи для "євробляхерів", однак, це торкнеться не всіх власників авто на єврономерах.

Як повідомляв портал Знай.ua, у Верховній Раді готові затвердити нову формулу щодо розмитнення авто на єврономерах. До парламенту депутати вже подали законопроект №2342.

Також портал Знай.ua писав, в Україні для "євробляхерів" можуть прийняти законопроект № 2132 з новою формулою розмитнення авто. Формула передбачає, що податок на легалізацію машини на єврономерах буде дорівнювати приблизно 35% від вартості автомобіля.