Хелловін — переддень Дня всіх святих

Хелловіном називається ніч перед Днем усіх святих. Вважається, що цьому святу більше 2000 років. А витоки його походять ще з кельтської культури. У 7 столітті 1 листопада встановив Днем всіх святих Папа Боніфацій IV. Так він сподівався відвернути англійців від язичницьких звичаїв. Потім 2 листопада поминали померлих в День всіх душ. Але традиції було не так просто перемогти.

Останнім часом свято повернулося в Європу і дуже популярне в деяких азіатських країнах та в Америці. Для дітей це чудова нагода переодягнутися в улюбленого героя чи чудовисько, ходити по домівках і просити солодощі. У багатьох містах влаштовують тематичні вечірки і маскаради. У вікно обов'язково виставляють пустий гарбуз, в якому вирізують очі і рот, а всередину вставляють палаючу свічку, щоб відлякати духів.

Міжнародний день Чорного моря

Так, у Чорного моря теж є свій день, відзначають його в честь 31 жовтня 1996 року. Тоді шість причорноморських країн: Україна, Болгарія, Румунія, Грузія, Туреччина та Росія підписали Стратегічний план дій, щоб реабілітувати і захистити Чорне море. Тоді і вирішили заснувати цей екологічний день. В країнах-учасницях проходять різні заходи, які присвячені проблемам Чорного моря і збереження його екосистеми.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Астролог побачив у травні "лихо" для України Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Міжнародний день економії

У 1924 році з 29 країн світу зібралися представники ощадних банків на Першому міжнародному конгресі ощадних банків. В останній його день, 31 жовтня, з'явилася ідея в пам'ять про цю подію відзначати Всесвітній день заощаджень. А Міжнародний день економії проголосив професор Равізза. День треба присвятити не тільки економії грошей, але й часу, сил, речей тощо.

Православні свята:

  • Апостола і євангеліста Луки.

Луків день

В цей відзначається пам'ять святого Луки — апостола від сімдесяти, сподвижника апостола Павла. Так як Лука схоже на слово «лук», намагалися їсти побільше цибулі. Також вшановували живописців та іконописців.

Народні прикмети на 31 жовтня

Іменини в цей день

Андрій, Гаврило, Давид, Єлизавета, Іван, Йосип, Лука, Микола, Семен, Сергій, Юліан

Як повідомляв Знай.ua синоптики розповіли, на скільки жорстоким буде жовтень. Прогноз приголомшить українців. Народний синоптик Леонід Деркач повідомив, чи буде бабине літо і коли чекати його настання.

Також Знай.ua писав, що останнім часом курс гривні коливається. Але цьому є пояснення. Економісти розповіли, чи буде долар по 30 і чи варто купувати зараз валюту.

Ще Знай.ua писав, що восени багато хвороб загострюються і псують враження від цієї чарівної пори. Від типових осінніх хвороб і загострень можна себе вберегти: потрібно проводити профілактику та лікування.