21 жовтня мешканці Києва прокинулися від сірого неба, приглушеного сонячного світла та обмеженої видимості. Через туман аеропорт "Бориспіль" призупинив польоти, а в Світовому індексі якості повітря фіксувалося забруднення повітря в місті вище, ніж у китайському Пекіні. Про це передає KyivPost.

Крім того, київська влада попервах мовчала і не давала чіткого пояснення того, що саме відбувається. Багато українців пам'ятають про мовчання СРСР в перші кілька днів після аварії в Чорнобилі.

Пізніше в КМДА повідомили, що в Обухівському районі на південній околиці Києва пожежники загасили пожежу на 1,4 га торфовищ.

При цьому Український центр екологічних ініціатив Ecoaction стверджував, що смог виник у результаті спалювання листя.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Активісти радять залишити забруднену зону або хоча б використовувати марлю чи респіраторні маски.

Крім того, якість повітря в Україні викликає таке занепокоєння, що чеська еко-компанія Arnika разом з Ecoaction працювали над створенням коаліції " Stop Poisoning Ukraine!", в якій об'єдналося п'ять міст: Дніпро, Харків, Кривий Ріг, Запоріжжя і Маріуполь.

Український уряд просять цілодобово збирати інформацію про викиди підприємств, встановлюючи датчики якості повітря і роблячи їх доступними для громадськості.

Нагадаємо, Карпати вкриє мокрий сніг: синоптики попереджають про похолодання.

Як повідомляв портал Знай.uа, Вінницю накрив густий туман, місцеві жителі сфотографували містичні міські пейзажі.

Також портал Знай.uа писав, де в Києві найчистіше і найбрудніше повітря за районами.