Станом і настроям суспільства безпосередньо відповідає якість нинішньої української влади. Про це повідомила українська журналістка Яніна Соколова.

Вона влаштувала в YouTube прямий ефір, в якому відповіла на питання глядачки, чому у Верховній Раді дев'ятого скликання стільки непрофесійних особистостей зі скандальним шлейфом.

Яніна вважає, що українці поки що не навчилися нести відповідальність за свої рішення і продумувати на кілька кроків вперед, незважаючи на те, що влада обрали демократичним шляхом.

"Це ж демократичні вибори. Ми з вами маємо щастя жити в демократичній країні, в якій все, що ви зараз бачите в Раді, – це уособлення всієї країни. Такою різною, такою іноді самовпевненою, такий: "А, це ж ще не був, давайте цього ще спробуємо! Ні, ну а що, гірше вже не буде. Яка різниця, що він не мав досвіду, – він молодий, треба ж на когось поміняти". Тому така позиція в головах українців зараз прямо перекинулася театр, який існує в Раді", – вважає телеведуча.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня
Показати ще

Яніна називає те, що люди бажають швидких змін і сліпо вірять в те, що це зможе позбавити їх від утопічних думок, є головною проблемою українського суспільства.

"Це ефект феєрверку. Люди згодні побачити феєрверк, навіть на кілька хвилин, можливо, навіть потім їм від цього феєрверку вистрілить в очі, вони будуть в шоці, але люди все одно готові ризикувати. Тому що всіх дістала війна і те, що не міняється їх соціальне становище", – пояснив логіку дій українців Соколова.

Журналістка зазначила, що в Україні 40% людей в Україні не виїжджали за межі своєї області. Саме з цієї причини вони не знають, як може бути в Європі.

"Ви думаєте для всіх так важливо прийняття мовного закону? Я зараз сиджу в центрі Києва, я вийду на вулицю і, якщо запитаю у людей, що для них цінно, то більшість скаже, що це, щоб "комуналку" знизили, пенсію підвищили зарплату мінімальну бажано теж. Щоб долар був по 8, а краще по 5 і щоб війна закінчилася. Ніхто не думає про перспективи нашого майбутнього через 10-20 років. Всі думають про ковбасу зараз. І в цьому наша велика проблема", – обурилася Соколова.

Нагадаємо, Яніна Соколова жорстко закрила рот всім хейтерам Олени Зеленської.

Як повідомляв Знай. ua, перемогла страшну хворобу Соколова висловилася про скандал в Інституті раку.

Також Знай. ua писав, що Соколова потрапила в кумедну ситуацію з Вусиком на дитячому майданчику.