Олександр Кендзера, сейсмолог з Інституту геофізики НАН України повідомив, що незабаром на території України, в основному в Закарпатській області, може пройти сильно землетрус. За словами сейсмолога, на Закарпатті магнітуда катастрофи може досягти 8 балів.

"Людям вже сьогодні треба готуватися до події, бо передбачити її неможливо: поштовхи можуть початися в будь-який момент", - повідомив Кендзьора.

Наслідки землетрусу

Фахівці розповіли, що потрібно робити, якщо поряд з вами почала проявлятися сейсмічна активність. В першу чергу, необхідно знайти укриття в дерев'яному будинку. Під час землетрусу кам'яні споруди будуть значно небезпечніші. Тим, хто живе на першому або другому поверсі, краще вийти на вулицю. Іншим людям краще залишитися в приміщенні, тому що сходи можуть впасти в будь-який момент.

Карта сейсмічної активності

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Не стійте поруч з вікнами і стінами, великої технікою і меблями, вони можуть на вас впасти.

За словами сейсмолога, найнебезпечніші райони - це Зона Вранча, Карпатські гори і захід Одеської області. Сейсмічно активним також є Прикарпаття.

Нагадаємо, раніше супервулкан Йеллоустоун готовий знищити Крим і Чорне море: залишилося небагато.

Також Знай.uа писав про повне знищення лісів і масштабні потопи: незворотні наслідки парникового ефекту, чи не пізно уникнути катастрофи.

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що на Сицилії прокинувся вулкан Етна: потужне виверження і хмари попелу.