1 листопада на Державному випробувальному полігоні "Ягорлик" в Херсонській області здійснили один з етапів випробування модернізованого зенітного ракетного комплексу С-125 по наводним цілям.

Про проведені випробування повідомив Український мілітарний портал. Джерело повідомляє, що за ціль для зенітно-ракетного комплексу був обраний плавсклад "Золотоноша", який вже більше не пускали в дію - його списали. "Золотоноша" відноситься до проекту 814М ВМС ЗС України. Водотоннажність судна 2960 тонн.

Потопити плавсклад силами комплексу С-125 вдалося за допомогою двох ракет. Момент влучення однієї з ракет в "Золотоношу" зафіксували на відео:

На сайті також опублікували фото "Золотоноші" після того, як в нього влучило дві ракети С-125:

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Фото Золотоноші після удару ракет, Український мілітарний портал
Фото Золотоноші після удару ракет, Український мілітарний портал
Фото Золотоноші після удару ракет, Український мілітарний портал

Ігор Воронченко, командувач ВМС ЗС України, на виступі перед курсантами Інституту ВМС заявив, що зенітно-ракетні комплекси С-125 будуть використовуватися для охорони ближньої морської зони: "В ближній зоні за рахунок артилерії та комплексів С-125, який буде прийнято на озброєння".

Найближчим часом, передбачається, С-125 візьме участь ще в декількох випробуваннях, після чого його зможуть взяти на озброєння ВМС ЗС України.

Нагадаємо, раніше заява окупантів про розведення сил – провокація: в ООС розкрили деталі.

Також Знай.uа писав, що в Золотому вивісили російський прапор: що відбувається в зоні розведення сил, відео.

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що українські захисники провели масштабні бойові випробування: відео злили в мережу.