16-річного В'ячеслава з Волновахи Донецької області впродовж 12 годин оперували хірурги з Торонто і Львова. Вони провели чотири надскладні операції в одній і заново сформували хлопцеві обличчя. В Україні таку операцію зробили вперше. І результат перевершив сподівання. Це перша, проведена в Україні, операція.

Медики відновили 16-річному В'ячеславу форму носа, внутрішній і зовнішній покрив, роботу носових ходів - і тепер хлопець нарешті може вільно дихати, а як тільки рани заживуть, тоді зникнуть будь-які сліди минулих проблем. Про це передає Zaxid.net.

Закордонні лікарі ще в Торонто почали готуватись до складної операції, коли українські лікарі відправили результати комп’ютерно-томографічного обстеження, фотографії хлопця, коротку історію хвороби. Глибокий електроопік в дитинстві спотворив обличчя хлопчику і на цю операцію він чекав 14 років.

Спеціалісти з канадського центру Sunnybrook Health Science Centre у Торонто під керівництвом професора Олега Антонишина. Вони вже не вперше приїжджають в Україну і надають допомогу, передусім, військовослужбовцям, ветеранам АТО. Раніше оперували у Києві та Одесі. Ними прооперовано вже близько 300 українських пацієнтів.

В операції брали участь шестеро хірургів з Торонто (Фото: mil.gov.ua)

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Операція у Львові в опіковому центрі 8-ї міськлікарні стала сьомою в місії канадських хірургів. Це результат партнерства медичного центру Sunnybrook Health Science Centre та канадсько-українського фонду. Додамо, що керівник канадських медиків з місії - професор Олег Антонішин - має українські коріння.

В'ячеславу було важко дихати, говорити, хлопець до того ж страждав від психологічного дискомфорту через зовнішній вигляд. Були проведені декілька коригуючих операцій, які однак особливих поліпшень не принесли.

Волонтери порадили батькам їхати з сином до Львова, в опіковий центр 8-ї міської клінічної лікарні, куди часто приїжджають пластичні хірурги з різних країн світу і спільно з львівськими лікарями проводять складні реконструктивні операції.

Лікарі у Львові сформували підлітку особа (Фото: zaxid.net)

Як розповіли лікарі, в реконструктивної хірургії найголовніше завдання - відновити анатомічну цілісність та функцію органу, а естетичний вигляд вже на третьому місці.

"Хлопцеві треба було видалити рубці, які утворилися після опіку, відновити прохідність носових ходів (зробити операцію на кістках лицевого черепа), відновити хрящ і відновити покриви носа – зовнішній і внутрішній. Тобто зробити чотири операції за один раз", – каже лікар.

Весь матеріал, який знадобився для комплексної реконструкції носа молодого пацієнта, хірурги "взяли" у самого В'ячеслава. Щоб покрити внутрішню і зовнішню поверхню носа був використаний шматок шкіри разом з посудиною з передпліччя хлопця. Для відновлення хрящового каркаса носа у нього взяли частина реберного хряща.

Нагадаємо, за продукти можна розплатитися власним обличчям: яке ноу-хау придумали у Києві, відео.

Як повідомляв Знай.ua , в Одесі накрили маршрутчика-камікадзе з "липовими" правами: кожна поїздка могла стати останньою.

Знай.ua писав, вибух гранати в центрі Києва забрав два життя: з'явилося відео з іншого ракурсу.